» » » Що таке смузі?

Що таке смузі?

Що таке смузі?

Сьогодні в багатьох кафе, барах, ресторанах, супермаркетах продається такий напій з дуже незвичайною назвою - "смузі". Розглянемо докладніше, що таке смузі.

Слово "смузі" походить від англ. smooth - "м`який, однорідний". Смузі - це напій з густою консистенцією, що нагадує питний йогурт або кефір. Напій зазвичай змішується в блендері або міксері з різних ягід і фруктів з додаванням кефіру, йогурту, молока, соку і навіть морозива, а також шматочків льоду. Смузі вважається вітамінізованим напоєм з великою кількістю корисних речовин, що підтримують організм в тонусі. Смузі дуже популярний в вегетаріанської кухні.

З історії напою

Батьківщиною смузі є сонячна Каліфорнія, де він вперше почав продаватися в 30-ті роки XX століття. На прилавки магазинів інших штатів він потрапив тільки в 60-ті, коли популярність здорового харчування в США набирала обертів. З середини 90-их смузі поширився по всьому світу і тепер є майже в кожному меню і універмазі.

Основні інгредієнти



В якості основних інгредієнтів напою смузі виступають фрукти, овочі і ягоди. До речі, овочеві смузі входять в раціон тих, хто сидить на дієті.

  • Майже всі овочі підходять для створення живильного напою: помідори, броколі, гарбуз, авокадо, огірок, перець і т. Д.
  • Незмінним атрибутом будь-якого смузі-напою служить лід. Його потрібно накришити на дуже дрібні шматочки в блендері або міксері. Лід надає ніжну прохолоду смаку смузі.
  • З ягід для приготування смузі зазвичай беруть брусницю, вишню, малину, полуницю, попередньо перед цим порізавши на шматочки.
  • Додатковими інгредієнтами виступають молоко, йогурт, соки, горіхи, прянощі, печиво, мед, варення, сиропи і т. Д.

По даній темі вам також буде цікава стаття Що приготувати в блендері.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!