» » » Що таке парк?

Що таке парк?

Що таке парк?

Багато городян люблять виїжджати на природу. Але набагато приємніше і зручніше, коли посеред міста є острівці живої природи. Тоді можна усамітнитися наодинці з природою в будь-який час. Поговоримо про те, що таке парк. Згідно з визначенням це територія або земельну ділянку, обгороджений природно зростаючої або спеціально посадженої рослинністю.

Крім того, територія парків зазвичай художньо оформлена і облагороджена. Так гостям столиці буває складно продумати організацію свого дозвілля. Для того щоб зорієнтуватися зі своїм маршрутом в Москві, корисно ознайомитися з нашою статтею Що робити в Москві.

Що таке парк і які види парків бувають

Крім рослинності (дерев, кущів, клумб та ін.) В парках можуть бути такі об`єкти, як алеї, фонтани, ставки, галявини, скульптури, альтанки, лавки та ін., Це так звані ландшафтні парки. Функції у такого виду парків можуть бути природоохоронні, естетичні, виховні, культурні, оздоровчі. Одним з підвидів ландшафтних парків є ботанічний парк (сад), в якому вирощують рідкісні або непритаманні даної географічній смузі види рослин.

Існують ще парки розваг, які оснащені атракціонами, каруселями і іншими розважальними об`єктами, наприклад - кінотеатрами, кафе та ін. Парки також можуть бути за характером рельєфу - нагірні, яр, ниці, заплавні і ін. За призначенням - спортивні, парки-музеї, прогулянкові, парки культури і відпочинку і т. Д. Парком також називають машинний парк того чи іншого підприємства (сукупність одиниць техніки).

Слово може бути використано в такій пропозиції: «Парк в цьому місті налічує близько 100 видів рослин».



Увага, тільки СЬОГОДНІ!