» » » Що можна побачити на балі?

Що можна побачити на балі?

Що можна побачити на Балі?

Балі - острів з величезною кількістю цікавих і приголомшливих місць, нереальних за своєю красою. Якщо ви плануєте вирушити в цей райський куточок, то вас, звичайно, цікавить, що подивитися на Балі?

Острів Балі не дуже великий. Його територія складає всього 5600км2. Однак екскурсійних турів тут набагато більше, ніж у всій Індонезії. Умовно екскурсії можна розділити на пригодницькі, активні, оглядово-пізнавальні, комбіновані і морські. Головні об`єкти, які відвідують туристи - це храми, вулкани, різні парки з птахами і тваринами, ботанічні сади. Розглянемо деякі з них більш детально.

пам`ятки Балі

На Балі розташовано близько двох тисяч храмів. Характерна риса всіх індонезійських храмів, це наявність великої кількості прикрас, вирізаних з каменю у формі різних дерев і всіляких квітів. Храми будували повсюдно: у внутрішніх дворах, на кладовищах і ринках, на рисових плантаціях і берегах річок. Невеликі палаци можна виявити навіть в самій гущавині джунглів. За повір`ями балійців, вважається, що священні храми допомагають запобігти лиху, і зберігають тих, хто живе з ними поблизу.

Балійські храми бувають острівні, звичайні та спеціальні і призначаються для людей різних станів і соціальних груп. Одним з найважливіших храмом прийнято вважати храм «Матері Балі» - Пура Бесакіх. Побудували його більше тисячі років тому. Розташований храм на схилі гори Гунунг Агунг, на якій за місцевими повір`ями живуть всі боги острова. Цей храм найвідоміший на острові. Його комплекс налічує 7 терас, на яких розмістилося більш 30 різних храмів.



Між селом Сінгарайя і містечком Денпасар є храм "Братан", який є відмінним місцем для прогулянок. Храм королівської сім`ї «аюн Менгві» - один з найкрасивіших храмів на Балі, теж заслуговує на особливу увагу.

У південно-західній частині розташований «Танах Лот» - важливий морський храм острова Балі. Побудований він на високій скелі, що височіє з води. О першій годині припливу потрапити в храм можна виключно по трапу, так як він оточений морськими хвилями. Біля підніжжя храму дуже багато морських змій. За місцевими повір`ями вони зберігають храм від нежданих відвідувачів і злих духів.

"Парк птахів" і "парк рептилій"



Парк птахів і рептилій знаходиться недалеко від Кути. Парк - це не що інше, як тропічний ліс, на території якого розташовані вольєри, яких практично непомітно і кілька гектарів садів. Тут налічується близько 250 видів різних птахів. Відвідування парку дозволить вам стикнутися зі світом природи в безпосередній близькості і поспостерігати за птахами. Під час прогулянки ви зможете побачити балийских шпаків, австралійських какаду і безліч інших екзотичних представників пернатих. По сусідству розташувався парк рептилій, де ви зможете поспостерігати за драконом «Комодо» - єдиним збереженим нащадком динозаврів. Так само у великій різноманітності тут знаходяться різноманітні види ящірок, крокодилів і змій. Ще на території парку знаходиться ресторан і магазин з севенірамі.

«Ліс мавп»

Неподалік від села Сангех знаходиться Ліс Мавп, який розташувався на площі, що займає майже 6 га. На території парку ви побачите безліч приматів різних видів, які живуть на гігантських мускатних деревах (висота дерев часто досягає сорока метрів) і на території храму «Пурі Букіт», який розташувався в центральній частині леса.Обезьяни радісно зустрічають гостей. І чекають, коли їх пригостять сушеними фруктами і горіхами, які тут продають підприємливі місцеві жителі. По сусідству розташований розплідник крокодилів. Тут можна знайти близько 300 видів рептилій різних видів з різних куточків Індонезії.

«Парк слонів»

У прохолодних джунглях села Таро, недалеко від села Убуд розташувався «Парк слонів». Тут можна поспостерігати за тваринами в звичної для них середовищі проживання. Подивитися, як слони приймають водні процедури, як ліниво загоряють на сонечку, або гуляють по джунглях. У парку ви навіть зможете погодувати тварин з руки. Службовці парку розкажуть вам про історію його створення та про всілякі види слонів. Тут же ви зможете придбати різні сувеніри. Так само в парку можна проїхатися на слоні верхом, або ж прокатати ваших дітей, для яких вам люб`язно нададуть невеликих слонів.

Вулкан «Кінатамані»

Цей вулкан цікавий тим, що у нього подвійний кратер. Останні три виверження були в 1927 році, 1929 і 1947 році. На місці одного з кратерів після кількох найсильніших вивержень, утворилося озеро «Батура», яке вважається найбільшим озером на Балі. Його глибина не змінюється протягом року (в незалежності від сухого сезону або сезону дощів). У цьому районі також розташовані гарячі джерела.

«Село Мистецтв»

Вибираючи, що подивитися на Балі, зверніть також вашу увагу на село Убуд, яка є інтелектуально-художнім центром Балі. Навколо неї згрупувалися села, в кожній з яких спеціалізуються на якомусь ремеслі. У селі Тохбаті можна дізнатися про виробництво балийского ексклюзивного батика. Містечко Маас здивує вас красивою різьбленням по дереву. А в самій Убуде ви зможете відвідати музей художника А. Бланко, який іммігрував на Балі в 50м році.

На Балі місця дуже контрастні. З одного боку вас дивує своєю красою древня архітектура, а з іншого, незвідані куточки живої природи. Тому щоб ви не вирішили подивитися на Балі, нудьгувати вам точно не доведеться.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!