» » » Що подивитися в вені?

Що подивитися в вені?

Що подивитися у Відні?
Що подивитися у Відні?

Відень - столиця Австрії, багата унікальними архітектурними пам`ятками, розташованими переважно в старій частині міста, яка входить до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Прекрасним часом для подорожі в казкову Відень вважається зима, так як перед католицьким Різдвом місто набуває особливу атмосферу свята. На всіх площах розгортаються передсвяткові ярмарки.

Якщо ви ще не визначилися, що подивитися в Відні взимку, рекомендуємо вам відвідати найпопулярніші місця міста.

замок Шенбрунн

Замок Шенбрунн - монументальний замок, споруджений у стилі бароко, колись служив резиденцією родини імператора. Він вважається одним з найкрасивіших палаців Європи. Тут ви зможете відвідати прекрасні зали, захопитися величчю інтер`єру, прогулятися по парках і садах в англійському та французькому стилі. На території старовинного замку знаходиться відомий у всьому світі, і до цього дня функціонує театр маріонеток. Крім того, ви зможете відвідати тут зоопарк, пальмову оранжерею, помилуватися чудовими краєвидами з оглядової тераси Глорієтта.

Пратер

Пратер - великий міський парк, що розташувався на березі Дунаю. Відкрили його для жителів міста ще в XVIII столітті, а до того часу ця велика територія служила в якості мисливських угідь імператорської сім`ї.



У парку є безліч атракціонів. З оглядового колеса, побудованому в 1897 році британський інженер Вальтером Бассетом, гості парку можуть з висоти помилуватися чудовими краєвидами міста.

Кафедральний собор св. Стефана

Кафедральний собор св.Стефана - прекрасний храм, побудований в готичному стилі, по праву вважається символом Відня. Тут можна подивитися гробницю Імператора Фредеріка II, вівтар XV століття та інші твори мистецтва.Відень

Піднявшись по 300 ступеням південної вежі собору або піднявшись на ліфті в північній башті, можна насолодитися прекрасними пейзажами, що тягнуться з висоти.



У катакомбах храму, куди можна спуститися і туристам, знаходиться саркофаг Рудольфа Засновника, склеп єпископа, урни з останками династії Габсбургів.

палац Бельведер

Це красива резиденція, побудована в стилі бароко для принца Євгенія ВіденьСавойського. Після нього резиденцію займала династія Габсбургів. Палац розділений на дві частини: Нижній і Верхній Бельведер. Тут зібрано безліч творів мистецтва, в тому числі картини таких великих художників, як Густава Клімта, ван Гога, Мане, Дега, скульптури і колекції середньовіччя.

Хофбург - Імператорський палац

Побудований ще в XII столітті, з XVII він служив резиденцією Габсбургів. На площі в Відень200 тис. Кв.м. розташовані адміністративні будівлі, апартаменти монархів, велика кількість дворів. У Хофбурге в даний час знаходиться резиденція чинного президента Австрії. Для відвідувачів доступні імператорські резиденції, каплиця XV століття, апартаменти імператриці Сіссі, склеп Габсбургів і скарбниця з імператорськими регаліями.

Музейний квартал

Музейний квартал - це цілий музейний комплекс з безліччю галерей. це MUMOKвідносно нові споруди, відкритий музейний квартал був у 2001 році. Кожна будівля представляє твори мистецтв певного стилю. Найбільш примітним вважається музей MUMOK (Museum Moderner Kunst) - тут виставляються сучасні твори мистецтв, в тому числі картини Уенді Уорхола і Пабло Пікассо.

Імператорський склеп або склеп Капуцинів

У цьому склепі з XVII століття вироблялося поховання всіх представників династії Габсбургів - це близько 150 чоловік, 12 з яких імператори і 17 - імператриці. ВіденьСаркофаги, виконані з бронзи, що зображують скелети, притягують увагу відвідувачів. Найбільший інтерес з них представляє саркофаг імператриці Марії Терези і дружина Франца Стефана.

Тепер ви знаєте, що подивитися в Відні самостійно, куди можна відправитися в цьому прекрасному місті, щоб дізнатися його історію, подивитися архітектуру і просто помилуватися красою пейзажів. Про те, на що варто звернути увагу, можна дізнатися з нашої статті Що купити в Відні.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!