» » » Що таке вена?

Що таке вена?

Що таке вена?

У слова вена є два основних значення. Це слово застосовують в анатомії і в той же час воно служить назвою столиці Австрії. В рамках даної статті ми розглянемо обидва значення. Відповімо докладніше на питання, що таке вена.

Відень як кровоносну судину

В анатомії під веною розуміється кровоносну судину, по якому кров здійснює рух в напрямку серця. У свою чергу вени завжди з`єднані з капілярами, з яких вони отримують кров. Відня як кровоносні судини є найважливішими в кровоносній системі людини, причому відомо, що в багатьох випадках по венах тече кров, яка насичена вуглекислим газом. Всупереч розхожій думці вени знаходяться не тільки на руках, але і в районі шиї, ніг і багатьох інших частин тіла.

Відня, як і інші кровоносні судини, можуть мати патологію. Наприклад, існує так зване розширення вен, яке називають варикозом. Варикозне розширення вен зазвичай є патологічним процесом, який має на увазі поразку вен і супроводжується появою на шкірі венозних зірочок. Так само існують і види внутрішнього варикозу, наприклад, розширення вен прямої кишки.



Якщо ви хочете докладніше дізнатися про те, що таке розширення вен, а також більше про хвороби вен, ми рекомендуємо вам прочитати статті по темі:

Відень як столиця Австрії

Місто Відень був заснований за приблизними даними в середині 1 століття нашої ери. Причому спочатку територію Відня заселяли римляни. Втім, за відмітками істориків, ще до римлян, приблизно за шість тисяч років до нашої ери, там також були невеликі поселення.

Зараз Відень є великим адміністративним і культурним центром Австрії. Щороку це місто приймає тисячі туристів, також в ньому знаходиться безліч знаменитих університетів, в тому числі і Віденський університет. Місто знамените своєю державною оперою, історичними кварталами і парками. Якщо вам хочеться дізнатися більше про Відні, рекомендуємо до прочитання статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!