» » » Що таке дефект?

Що таке дефект?

Що таке дефект?

Термін "дефект" походить від латинського слова defectys, яке в перекладі означає "недолік", "вада" або "недолік". Завдяки спільному широкому позначенню використовується в багатьох сферах і галузях. Розглянемо докладніше, що таке дефект і де можна використовувати це слово.

На виробництві дефект може позначати виробничий брак. Наприклад, дефект товстолистової сталі, дефект обробки деревини. У будь-якому виробництві враховуються витрати, які доводиться нести з вини дефектів.

В анатомії людини слово "дефект" використовується досить-таки часто, наприклад, дефект мови, дефект міжпередсердної перегородки. У стоматології також існують різні дефекти, наприклад, клиновидні. Так називають поразку твердих тканин зубів (не має нічого спільного з карієсом). Виділяють різні дефекти тіла, в тому числі дефекти шкіри, серед яких можна виділити розтяжки. Детальніше про це читайте в статті Від чого розтяжки.

Існує дефект 25-гідроксилази, який, можливо, є спадковим захворюванням і, до того ж, дуже рідкісним. Являє собою рахітоподібних захворювання, яке лікується за допомогою вітаміну D і кальцію.

Також цей термін використовується у фізиці. Так, виділяють квантовий дефект- дефект маси, дефект кристала (дефект по Шоттки, дефект Френкеля, дефект Стоуна-Вейлза).

У соціології можна зустріти термін "соціальний дефект". Він позначає зниження здатності людини функціонувати в основних сферах життя: в сім`ї, роботі, відносинах з друзями.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!