Як вилікувати варикоз?

Як вилікувати варикоз?

Всупереч розхожій думці, варикоз - проблема, часто виявляється в дуже ранньому віці. Зокрема, нерідкі випадки, коли від цієї хвороби страждають підлітки. Залежно від того, на якій стадії знаходиться захворювання, для лікування можуть застосовуватися ті чи інші методики. Поговоримо про те, як вилікувати варикоз.

Три варіанти лікування варикозу

хірургічні методи

Хірургічні прийоми лікування можуть бути різними:

  • Стріппінг (уражена хворобою вена видаляється спеціальним зондом);
  • Мініфлебектомія (видалення вени через спеціальний прокол в шкірному покриві);
  • Транслюминальная флебектомія (вдосконалений варіант мініфлебектомії);
  • Лігування (перев`язка вени).

консервативні методи

Цей підхід передбачає використання медикаментозних засобів, що поліпшують тонус судин, що попереджають появу трофічних виразок, які ліквідують проблеми з кровотоком і усувають набряклість. Також консервативний метод включає в себе носіння спеціальних стягуючі медичних бинтів і панчіх.

Також можуть призначати фізіотерапевтичні методи:

  • магнітотерапію;
  • компресійну терапію (зокрема, використання спеціальних стягуючі медичних бинтів або панчіх, що знімають навантаження з вен);
  • електроімпульсну терапію та ін.


На сьогоднішній день цей підхід вважається не дуже ефективним, а тому застосовується або в рамках комплексного лікування патології, або в тих випадках, коли мова йде про протипоказання використання інших методик (наприклад, при вагітності).

Народна медицина

Даний спосіб є, мабуть, ще менш ефективним, ніж попередній, в плані лікування варикозу. Однак для ослаблення симптоматики, полегшення стану хворого він цілком підходить. Також дуже важливо враховувати, що деякі народні засоби можуть завдати серйозної шкоди, адже можуть бути певні протипоказання для використання деяких методик, трав. А тому краще все ж проконсультуватися з лікарем.

У числі народних рецептів можна виділити наступні:

  • Компреси з каштана. На шматочок чорного хліба наноситься шар камфорного масла (можна, в принципі, використовувати і вершкове), а на нього - перемелені в порошок сушені (разом зі шкіркою) кінські каштани. «Бутерброд» прикладається до хворої вени хлібом вгору, зверху замотується теплою тканиною, хусткою. Компрес потрібно буде робити 10 разів.
  • Оцет. Місця з хворобливими венами щодня протягом місяця перед сном натирають оцтом.
  • Екстракт календули. 50 г квітів календули (свіжих) залити 0,5 л рослинного масла. Витримати 12 годин, після цього прокип`ятити на водяній бані 30 хвилин і ще 1 годину дати настоятися. Відвар процідити. Втирати маслянисту суміш в уражені варикозом місця.

Також читайте інші наші статті з цієї тематики:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!