» » » Як лікувати вени на ногах?

Як лікувати вени на ногах?

Як лікувати вени на ногах?

Варикозне розширення вен на ногах - це захворювання, яке з`являється через те, що розширюється просвіт вен і порушується відтік крові. У вен є спеціальні клапани, які повинні пропускати кров тільки в одному напрямку. При цьому недугу їх робота порушується, а кров застоюється в ногах. Саме застій варикозної крові і призводить до того, що на ногах утворюються некрасиві виступаючі вени. А як вилікувати вени на ногах? Давайте розбиратися.

Причини варикозного розширення вен ніг

Вважається, що є кілька причин, які призводять до цього неприємного захворювання.

  • Так, медики кажуть про спадковість варикозного розширення вен, то є ризик придбати варикоз вен куди вище у тих, чиї близькі також страждають ім.
  • Крім цього, жінки страждають варикозним розширенням вен набагато частіше, ніж чоловіки. Імовірно це відбувається через тривале носіння взуття на високих підборах. Також, поява варикозного розширення вен на ногах приписується гормональної перебудови організму при вагітності і під час менопаузи.
  • Крім того, спосіб життя також впливає на появу варикозу. Вважається, що малорухливий спосіб життя або ж сильні фізичні навантаження, а також ожиріння призводять до цього захворювання.

Як ви бачите, причин, за якими з`являється варикозне розширення вен досить багато. Але якщо у вас з`явилася ця неприємна хвороба - не потрібно впадати у відчай. Важливо лише знати, як лікувати вени на ногах.

Лікування за допомогою медикаментозних препаратів



Сучасна фармакологія не стоїть на місці, і на сьогоднішній день існує безліч самих різних ефективних лікарських препаратів для лікування варикозного розширення вен.

В першу чергу, це препарати з венотонизирующим ефектом. Найбільшою популярністю користуються - Детралекс, Троксевазин, Лиотон-гель і Венорутон. Але для ефективного лікування недостатньо користуватися лише мазями, а потрібно комплексне лікування. Так, найчастіше хворому слід носити спеціальний компресійний трикотаж, який можна знайти в будь-який великий аптеці. Крім цього, лікарські препарати непогано поєднувати з курсом лімфодренажа - спеціального масажу, який роблять фахівці за допомогою апаратів.

Як прибрати вени на ногах: склеротерапія



Всі лікарські препарати дозволяють лише полегшити симптоми варикозного розширення вен. Але рано чи пізно хвороба знову може повернутися. Крім того, жоден з препаратів навіть в поєднанні з компресійним трикотажем не здатний впоратися з важкими формами варикозу.

На сьогоднішній день найбільш ефективним нехірургічним методом того, як вилікувати вени на ногах, є склеротерапія. Вона полягає в тому, що лікар вводить в хвору варикозом вену спеціальний лікарський препарат. Він викликає руйнування вени, яка розсмоктується через 1,5 року, а кров йде лише по здоровим судинах. Для повного лікування потрібно до 6 сеансів склеротерапії, причому ускладнення при цій процедурі мінімальні. Лікар підбирає найбільш підходяще для пацієнта ліки, а саму процедуру проводить за допомогою ультразвукового сканера для того, щоб контролювати руху шприца для рівномірного розподілу препарату.

Як лікувати вени на ногах: хірургічні методи

У деяких найбільш важких випадках варикозного розширення вен застосовуються методи хірургії:

  • Мініфлебектомія - робляться проколи, через які видаляються варикозні притоки вен. У деяких випадках вона є заміною склеротерапії, адже при цій операції хворі дуже швидко відновлюються, і немає ніяких рубців, але потрібно носити компресійний трикотаж ще кілька тижнів після операції.
  • Короткий стріппінг - видалення не всієї вени, а лише тієї частини, яка хвора на варикоз. Так, лікар робить на тілі всього два надрізи, через які і видаляється вена. Операція триває зовсім недовго, а пацієнт відновлюється буквально через кілька днів, а іноді і годин.
  • Ендоскопічна диссекція вени - при цій операції лікар вводить в вену ендоскоп, за допомогою якого він може бачити уражену судину зсередини. Після того, як лікар з`ясує протяжність захворювання, посудину відсікається. При цьому методі кількість помилок хірурга зводиться нанівець, адже ендоскоп дозволяє повністю контролювати хід операції.
  • Внутрішньосудинна лазерна коагуляція - ще один метод для того, як лікувати вени на ногах. Вважається, що це найменш травматичний спосіб лікування варикозу на ногах. За допомогою ультразвукового сканера в вену вводиться світловод, який вказує уражені місця судини. Після цього лазером видалять плазму крові і вена, уражена варикозом, закривається і перестає функціонувати. На сьогоднішній день це найбільш вдала форма лікування варикозного розширення вен, але в той же час це метод найдорожчий.

Профілактика варикозного розширення вен

Варикоз вен - дуже неприємне захворювання, а лікування його дороге і не завжди призводить до позитивних результатів. Але існує ряд простих способів профілактики цього захворювання. Так, до них відноситься біг і плавання, регулярний масаж ніг, а також дотримання здорового способу життя, адже ожиріння є одним з причин появи цього захворювання.

Отже, тепер ви знаєте, які існують методи лікування варикозу. Якщо у вас з`явилися розширені вени на ногах, як позбутися від них може сказати лише лікар у вашому конкретному випадку. Будьте здорові!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!