» » » Як позбутися від кісточок на ногах?

Як позбутися від кісточок на ногах?

Як позбутися від кісточок на ногах?

Кісточки - це досить неприємне і болюче утворення на ногах, яке утворюється у зв`язку з деякими захворюваннями опорно-рухового апарату. Позбутися від них не так вже й легко, але певні методи все ж є. Як позбутися від кісточок на ногах - досить делікатне питання, є певні методики їх лікування, краще які поєднувати разом.

дієтотерапія

При розвитку у людини кісточок на ногах, йому необхідно прибрати зі свого раціону всі ті страви, які можуть викликати запалення суглоба, і чинити на нього подразнюючу дію. Це, перш за все гостре, смажене, бульйони зі спеціями соєві і боби вироби з борошна.

Зручне взуття

Тим, у кого кісточки на ногах все-таки розлучилися, потрібно носити тільки зручне взуття, і тільки з натуральної шкіри. Взуття, в якій притаманні каблуки, категорично протипоказана. Це надає додаткове навантаження на всю стопу, особливо на великий суглоб. Каблуки допускаються не більше ніж 4 см. Шкарпетки потрібно носити тільки з натуральної тканини, що б ноги дихали.

Вправи для лікування



Не звертайте уваги на простоту цих вправ, ефективність їх дуже велика.

  • Ходіть частіше босими ногами, це досить добре гартує ступні і ноги.
  • Візьміть звичайний олівець для малювання, киньте його на підлогу і зачепите пальцями ноги. Потім прямо пальцями стопи спробуйте малювати цифри від одного до п`яти, це зробить суглоби на ногах більш гнучкими, і ймовірність запалення їх буде набагато нижче.
  • Також для тренування гнучкості суглобів ноги можна використовувати шматочок тканини, яку можна скомківать і розрівнювати за допомогою пальців на нозі.

масаж стоп

Також досить активне і дієвий засіб для боротьби з кісточками на ногах. Масаж відновлює кровоток ноги, а також сприяє отриманню корисних речовин разом з кровотоком. За допомогою масажу розслабляються м`язи, з них знімається напруга, відпочивають зв`язки і сухожилля.

фізіопроцедури



Ще один спосіб того, як позбавитися від кісточок на ногах. Людина повинна пройти курси грязьовий терапії, лікування ультразвуком, а також курс електрофорезу або ванночок, які допоможуть ногам розслабитися і поліпшити кровообіг. Оптимальну методику вам підкаже лікар ортопед.

протизапальні медикаменти

Щоб запобігти запальний процес, а також знизити біль, лікар призначає курс медикаментів (таблетки, мазі, пластирі), які наносяться безпосередньо на вогнище запалення і області болю.

Оперативне втручання

Також кісточки на ногах лікуються за допомогою оперативного втручання. Правда слово «лікувати» можна з упевненістю замінити словом «видалити», оскільки кісточки просто видаляються лікарем хірургом, після чого людина проходить курс реабілітації. Операція необхідна також для відновлення правильної форми закрівленних пальців на нозі, і фіксування їх у вірному положенні. Шви знімаються через 4 дні після операції, реабілітація проходить близько 2 тижнів. Для того, що б запобігти повернення кісточок або рецидивів і позбутися від кісточок на ногах надовго, не варто близько року після операції носити взуття з каблуком більш ніж 4 см, тільки після першого року можна підняти висоту, але тільки на 2 сантиметри. Операцію можна проводити людям, які страждають такими захворюваннями як ожиріння, тромбофлебіт, цукровий діабет, погана згортання крові.

Неоперативний метод виправлення кісточок на ногах

Одним з методів лікування кісточок на ногах, неоперативним втручанням, можуть бути ортопедичні шини. Шини налагоджуються на великий палець стопи, закріплюючи його, таким чином, в правильному положенні. Шини знижують ризик появи артрозу, запалення і деформації. Шини можна підібрати під будь-який розмір стопи, і на будь-яку ногу. Якщо носити її досить тривалий час, нога повернеться в своє нормальне положення. Проконсультуватися з приводу такого лікування можна у лікаря ортопеда.

Чи не запускайте хворобу, краще відразу зверніться до лікаря, він допоможе вам позбутися від кісточок на ногах назавжди.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!