» » » » Як вилікувати ноги народними засобами?

Як вилікувати ноги народними засобами?

Як вилікувати ноги народними засобами?

Якщо ви після напруженого робочого дня стали помічати, що у вас до вечора набрякають або болять ноги, значить, прийшла пора трохи про них подбати. Боліти ноги можуть з різних причин. Якщо біль або інші негативні симптоми проявляються дуже сильно, то краще буде, довго не роздумуючи, відразу ж звернутися до лікаря. Однак буває і так, що ноги лише злегка болять - в цьому випадку варто спробувати вирішити проблему за допомогою народних засобів.

Біль в ногах може бути викликана проблемами з судинами, запальними або дистрофічними змінами в суглобах, а також порушеннями обміну речовин. Поговоримо про те, як можна вилікувати ноги народними засобами в кожному з цих випадків.

Як вилікувати варикоз на ногах

Одне з кращих домашніх засобів від варикозу ніг - настоянка кінського каштана. Недарма багато аптечні препарати, що застосовуються для лікування цього захворювання, виготовляються саме на його основі. Таку цілющу настоянку легко можна приготувати самому. Для цього треба восени зібрати стиглі каштани, подрібнити їх великим сталевим ножем і наповнити каштановою масою трилітрову банку до половини. Потім треба залити підготовлену сировину спиртом або горілкою до краю і міцно закрити банку. Поставити її на місяць у темне місце, не забуваючи час від часу добре перемішувати вміст. Після цього настойку слід відцідити і змащувати нею хворі місця вранці і ввечері. Через деякий час ви помітите, що роздуті вени згладилися, зблідли і пішли під шкіру, а ноги перестали боліти вечорами.

Як вилікувати суглоби ніг при артриті і артрозі



При артриті добре допомагають компреси, які легко приготувати в домашніх умовах, так як в їх склад входять компоненти, які є практично в кожному будинку: це звичайний шкільний крейда і простий кефір. Для приготування такого лікувального компресу треба ретельно потовкти хороший шматок крейди, пересипати його в чашку і додавати туди кефір, безперервно перемішуючи всю масу. Коли суміш придбає консистенцію густої кашки, її треба нанести на хворий суглоб ноги, покрити зверху харчовою плівкою, зверху обв`язати чистою тканиною і залишити на всю ніч. Незабаром біль в запаленому суглобі вщухне.

При артрозі варто спробувати прикласти до хворого місця добре промитий і розім`яту лист лопуха. Його треба щільно притиснути до суглобу, накрити плівкою, а поверх неї накласти зігріваючу пов`язку.

Як вилікувати кісточки на ногах

Народні цілителі стверджують, що найдієвішим засобом від кісточок на ногах є жовч домашньої птиці. Треба купити свіжі курячі або качині потрошки, знайти близько печінки маленький жовчний міхур, акуратно його відокремити і пташиної жовчю змастити хворе місце. Через один-два сеанси біль пройде, а якщо ви продовжите лікування, то незабаром помітите, що кісточка починає зменшуватися в розмірах.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!