» » » Які є хом'яки?

Які є хом'яки?

Які є хом`яки?

Хом`яки - це тварини, які мають зовсім невеликий хвостик і маленьке тіло, яке не перевищує розмір тіла польової миші. Однак існує й виключення, наприклад крисовідний хом`як. Він чимось нагадує щура, і зовні і за характером. Незважаючи на велику різноманітність порід, їх спосіб життя дуже схожий. Отже, давайте розглянемо, які бувають породи хом`яків.

Які є хом`яки: найпопулярніші породи

  • Перша порода - це звичайний хом`як. Він досить гарний і має яскравий окрас. У природі вони зустрічаються на півдні Європейської частини Росії, в Казахстані. Дуже легко приручаються і можуть жити в домашніх умовах.
  • Наступна порода - це предкавказских хом`як. Він зустрічається в природі Передкавказзя, на луках, засіяних сільськогосподарськими культурами. Довжина його тіла становить від 17 до 25 сантиметрів. З боків у нього є темні смужки, які є характерною рисою цієї породи хом`яків. Приручення він піддається дуже важко, але і в неволі він здатний чудово розвиватися.
  • Закавказький хом`як - це ще один різновид хом`яків, що мешкають в передгір`ях Кавказу. Довжина його тіла 15-18 сантиметрів. Схожий на предкавказских, але на відміну від нього, у нього відсутня темна смуга на боках. Досить нечисленна порода.
  • Далі слід крисовідний хом`як, який досить поширений в Кореї та Китаї. Він значно більше звичайного хом`яка і має довгий, схожий на щурячий, хвіст. У Росії він не поширений як домашню тварину, але в Китаї запросто живе в клітинах.
  • Тепер давайте подивимося на сірого хом`ячка. Він мешкає в центральній смузі Росії, поблизу річок Волги, Оки і Ками. Його розмір 9-13 см. Забарвлення шерсті найчастіше сіренький або жовтувато-рудий. Розмножується в неволі набагато краще, ніж в природних умовах. Саме він є характерним прикладом того, які бувають хом`яки.
  • Наступна порода - це даурский хом`ячок. Він набагато частіше зустрічається в Сибіру, ніж в Середній смузі Росії. Довжина його тіла 8-12 см, чорна смужка прикрашає все його тіло від чола до хвоста. Воліє жити в заростях, харчується комахами або насінням. Легко приручаються людьми і розмножується в неволі.
  • Ще один різновид сучасних хом`яків - це забайкальський. Він живе в степах Забайкалля, дуже рідко селиться в людських будинках. Довжина цього хом`ячка 8-10 см, має хвостик 2 см. Також харчується комахами і насінням.
  • Довгохвостий хом`як проживає в степах Туви. Довжина його тіла не більше 12 сантиметрів. Легко приручаються людьми і може проживати в неволі.


Таким чином, ми розглянули, які бувають хом`яки і які породи піддаються приручення. Хом`яки є прекрасними тваринами, які не потребують особливого догляду.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!