» » » Як приручити хом'яка?

Як приручити хом'яка?

Як приручити хом`яка?

Якщо ви купили хом`яка і, принісши його додому, виявили, що звір замість того, що б грати з вами, забивається в куток, перевертається на спинку і пищить, не лякайтеся. Він вас боїться. А значить, вам доведеться проявити трохи терпіння, щоб ваш вихованець почав вам довіряти.

До того, як привчити хом`яка, слід запам`ятати кілька простих правил:

  1. Не змушуйте звірка щось робити - він повинен захотіти це сам.
  2. Не забувайте про те, що хом`яки дуже тендітні створіння. Брати їх в руки треба дуже обережно і не допускати падіння з висоти.
  3. Не будіть хом`яка. Займатися з хом`яком слід тільки тоді, коли він повністю прокинувся, і бажано в один і той же час увечері.
  4. Перед тим, як грати з малюком, добре вимийте руки, що б вони не пахли їжею, інакше хом`як може спробувати їх на зуб.
  5. Ніколи не бийте хом`яка, так як це тільки ускладнить його подальше приручення.

Як приручити хом`яка до рук

  1. Якщо ви тільки принесли хом`яка додому, щоб не збудили його. Дайте йому обжитися на новому місці. Обжившись, хом`як буде більш спокійний і легше піде на контакт з вами.
  2. Через пару днів візьміть якусь Хом`якове вкусняшку - шматочок кураги або горішок і, тримаючи його двома пальцями, запропонуйте своєму вихованцеві. Якщо він не захоче брати їжу, покладіть її на чільне місце посередині клітини і приберіть руку. На наступний день запропонуйте вкусняшку ще раз. Коли хом`ячок з`їсть пригощання з ваших рук, запропонуйте йому обнюхати вашу руку. Не лякайтеся, якщо він вас укусить - так він пізнає навколишній світ. На наступний раз запропонуйте йому шматочок їжі, поклавши його на свою долоньку. Хом`ячок повинен буде сам забратися на долоньку, що б отримати ласощі.
  3. Для того що б швидше привчити хом`яка до рук, погладжуйте хом`яка по спинці, коли він їсть у вас на долоні. Коли він до цього звикне, накрийте його другою долонею і повільно підніміть. Якщо хом`ячок перестане боятися, ви зможете виймати його з клітки.
  4. Що б хом`як запам`ятав своє ім`я, під час гри і годування слід повторювати його кличку. Тоді з часом хом`ячок стане відгукуватися на неї. Але ні в якому разі не говорите занадто голосно і не робіть різких рухів - це може налякати вашого вихованця.


Як приручити джунгарского хом`яка. Джунгарікі - самі дрібні і рухливі з хом`яків. Вони легко приручаються, але в процесі приручення слід приділити особливу увагу тому, що б хом`ячок НЕ вислизнув у вас з рук і не впав.

Як приручити сирійського хом`яка. Ці хом`яки набагато більші і менш жваві. Але вони важче приручаються. Тому вам доведеться докласти більше зусиль і витратити трохи більше часу на його привчання.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!