» » » Як дресирувати хом'яка?

Як дресирувати хом'яка?



Як дресирувати хом`яка?

Виховання і дресирування хом`яків, зводяться до того, щоб звір звик до свого господаря, навчився розпізнавати його голос і без ніякого страху йшов на спілкування. Це найголовніші умови, яких потрібно дотримуватися, якщо ви не знаєте, як дресирувати хом`яка.

Трюки для хом`яка

  1. Можна спробувати навчити звірка стояти на задніх лапках. Щоб малюк знав команду «Стояти!», Слід поставити його на підлогу або на стіл, взяти в пальці трошки корму і тримати його над хом`ячком. Гризун гарантовано підніметься на задні лапки і спробує дістати їжу. Тільки під час даних занять, потрібно спокійно, і тихо повторювати команду. Через деякий час звірятко повинен звикнути до того, що він отримує частування тільки після того, як виконає ваше вимога, і він буде готовий ставати в стійку і тоді, коли у вас в руках немає ніякого корму. Ось тільки не треба цим зловживати, а то відсутність їжі послабить рефлекс, який у нього виробився.
  2. Дресирування хом`яків - це дуже весело, навчіть свою хом`ячка бігати колами. Це не дуже складний трюк, і хом`як досить швидко його освоїть. Потрібно взяти шматочок його улюбленого частування і водити його по колу прямо під носом у малюка. Він точно захоче зловити тікає від нього їжу і негайно почне її наздоганяти. Після таких тренувань ваш хом`ячок буде вірно бігати за вашою рукою, навіть якщо в ній нічого немає. Уважно прочитайте попередження, яке написано в попередньому трюку і не зробіть таку ж помилку.
  3. Навчіть хом`яка «брати бар`єр». Обережно витягніть звірка з клітки і поставте на стіл. Не поспішайте, нехай він добре освоїться і обнюхає навколишнє поверхню. Тепер встановіть на столі перепони з іграшок, кубиків, картонних трубок або інших предметів. Коли перешкоди встановлені, піднесіть до носика хом`ячка шматочок смачненького корми і поступово відводите його до бар`єрам, так щоб гризун пішов за вашою рукою. Якщо малих не надто розтовстів в клітці, то він спробує подолати всі перешкоди і отримати свої улюблені ласощі. Через деякий час ви зможете показати своїм друзям натуральний «біг з перешкодами». Ні в якому разі не змінюйте порядок бар`єрів - ви заплутаєте звірка, і він не зможе зорієнтуватися. Тепер ви знаєте, як дресирувати джунгарского хом`яка і інші породи цієї тварини.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!