» » » Як знайти хом'яка?

Як знайти хом'яка?

Як знайти хом`яка?

Нерідко господарі носяться по квартирі з питанням, як знайти хом`яка? Оскільки їх улюблений звірок втік, відкривши лапкою дверцята. Але ж варто знати, що ці тварини дуже кмітливі і рухливі, тоді вчасно можна вжити заходів, і хом`як цього не втечеш. Але якщо вже це сталося, його необхідно обов`язково знайти. Це буде зробити набагато легше, якщо знати і враховувати особливості його поведінки.

шукаємо хом`яка

Що слід знати в першу чергу, перед тим, як знайти хом`яка в квартирі, так це те, що хом`яки є нічними тваринами. І втікши з ув`язнення днем, він, сховається в якомусь затишному куточку. А пізно ввечері або вночі вийде зі свого укриття і буде бігати по квартирі, шукаючи поживи. Тому слід заздалегідь поставити недалеко від будиночка звірка воду і корм. Хом`як обов`язково зацікавиться таким частуванням, і прибіжить його покуштувати. А вам потрібно буде лише знайти момент і зловити його за допомогою рушники або шматка тканини. А потім перенести його в клітку або акваріум. Вивільняти хом`яка з матерії необхідно з особливою акуратністю, щоб не пошкодити його ніжні лапки і носик.

У разі якщо вихованець не виходить зі своєї схованки, його доведеться шукати самостійно. Це дуже не просто заняття, тому що ці гризуни досить компактні і здатні пролізти в будь-яку щілину. Особливо вони люблять ховатися в теплих, м`яких, темних місцях. Тому має сенс пошукати звірка в шафах, біля батареї, на полицях з одягом, під ковдрою на ліжку. Оскільки хом`яки дуже швидко деруться, то слід перевірити і нижні, і верхні яруси меблів. Вони цілком можуть забратися на стіл, чіпляючись за довгу скатертину своїми лапками.



Буває, що ці звірята так спритно ховаються, що їх при всіх спробах не можна знайти в квартирі. І у вас весь день може пройти під гаслом «шукаємо хом`яків». Але, тим не менше, приводу для хвилювань немає, оскільки рано чи пізно ви зможете зловити звіра. А зараз йому потрібно забезпечити доступ до води і їжі. Внаслідок цього кожен раз, перед сном, слід залишати на підлозі блюдечко з зерном, чистою водою, свіжі овочі.

Щоб швидше визначити місцезнаходження втікача гризуна, слід посипати борошном відстані між кутів шаф і дверних прорізів, і поставити де-небудь їжу, вночі він прийде поласувати і залишить сліди, за якими його легко можна буде відшукати. Важливо якомога швидше знайти хом`яка, оскільки ці звірята люблять гризти меблі, речі, а також електричні дроти, що може спровокувати коротке замикання. Тепер ви знаєте, як знайти втікача хом`яка, і зможете зробити це в максимально короткий термін.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!