» » » Як спіймати бобра?

Як спіймати бобра?

Як спіймати бобра?
Як спіймати бобра?

Як давно відомо, сезон полювання на бобрів триває з першого жовтня і по двадцять восьме лютого. Багато завзяті мисливці стверджують, що полюванням на бобра новачкам займатися не слід, так як для успішного результату справи потрібно знати ціле безліч різних нюансів, мати відмінну реакцію і пильне око. Давайте розберемо в цій статті, як зловити бобра.



Всі поради цілком розумні, от тільки так хочеться чоловікам випробувати всю красу полювання і захоплення, коли повертаєшся додому не з порожніми руками. Слід враховувати тільки той факт, що бобри дуже чуйні і спритні тваринки.

Як полювати на бобра

  • В першу чергу вам слід бути гранично акуратним, обережним і уважним. Якщо навіть вам вдалося знайти нору бобра, то це ще зовсім не свідчать про те, що у вас неодмінно буде видобуток. Потрібно враховувати: глибину загати біля берегів, присутні якісь водні перешкоди, яка швидкість течії води в річці, який напрямок вітру і багато іншого.
  • Розглядаючи те, як ловити бобра, слід обов`язково уточнити, що методи полювання на цього звіра існують абсолютно різні. Одні мисливці віддають перевагу використанню капканів, інші полюють з рушницею.
  • Майте на увазі, що у бобрів добре розвинений слух і нюх, тому підходити до звірку близько не слід, так полохливі вони просто надзвичайно. Саме це і є основною причиною того, що полювати на звіра потрібно тільки з засідки. Ну, а вибираючи таке місце, обов`язково врахуйте всі фактори, описані вище.
  • Якщо місце засідки вибрано правильно, то бобер швидше за все, не відчує вашої присутності, і у вас буде чудова можливість не тільки придивитися до бобрів, але і вибрати велику здобич.
  • Якщо вас хвилює, як зловити бобра взимку, то не переживайте, немає нічого неможливого, багато чого буде залежати від поведінки самого мисливця. Перш за все, потрібно сходити на розвідку і знайти поселення бобрів, нори, хатки, іноді, на це можуть вказувати погризені дерева на березі водойми. Після того, як ви знайшли житло бобра, вам потрібно деякий час поспостерігати за ним. Таким чином, ви дізнаєтеся приблизний час, коли вони з`являються, і виберіть зручне місце для полювання або ж спосіб, згідно з яким ви і будете полювати. Слід так само відзначити, що в холодну пору року бобри не такі активні. А полювати за ними можна розставивши на льоду, капкани. Давайте розглянемо способи полювання докладніше.

Полювання за допомогою капканів



Для полювання використовують рамкові капкани. Довжина троса, прив`язаного до кільця капкана, повинна становити не більше 1.5 м. Пастка повинна бути встановлена в воді, і обтяжувати вантажем, це потрібно для того, щоб видобуток тонула.

  • Встановлювати більше двох таких пасток в одному напрямку бобра не слід. Якщо полювання пройшла вдало, то можна поставити капкан на цьому ж місці не раніше ніж через два тижні.
  • У методах установки капканів потрібно керуватися не тільки навичками мисливця, але і погодними умовами. Якщо ви вирушили на полювання восени, а на водоймах немає льоду, то встановіть капкани в завалах річок, на перекатах, на греблях, хатках і т. Д.
  • Одним з найважливіших моментів лову капканами є правильне положення цих капканів на дні. Слід зауважити, що дно повинно бути рівне і чисте, з щільно підігнаній і закріпленої до нього пасткою. Це потрібно для того, щоб тваринка не скинув капкан.
  • Якщо час полювання припало на зиму, то можна орієнтуватися на пахучі боброві мітки, які звірята залишають на горбках або пучках трав.

Полювання з рушницею

  • Після виявлення поселення бобрів мисливець займається пошуком місця засидження. Саме там він буде проводити весь час до того, як з`являться бобри. Якщо тварина в воді, то мішенню служить тільки голова, і якщо мисливець не надто влучний, то шанси на успіх мінімальні.
  • Важливо враховувати те, що вбитий звір, якщо він молодий, залишається на поверхні і його несе течія, а якщо старий, то він, безумовно, потоне. Саме тому потрібно знати глибину дна біля берега, в іншому випадку, ви не отримаєте свою здобич.
  • Якщо враховувати той факт, що в осінній або зимовий час року вода дуже холодна, то мисливцеві слід продумати варіанти того, як дістати трофей. Можна, наприклад, влаштувати все таким чином, щоб бобер, підхоплений течією, зачепився за щось.

Але найголовніше при полюванні на бобра це реакція і кмітливість мисливця. Тепер ви знаєте, як зловити бобра. Відео на цю тему завзятим мисливцям буде так само дуже корисно.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!