» » » Як ловити на жерлицу?

Як ловити на жерлицу?

Як ловити на жерлицу?

Одне з найпопулярніших времяпровождений - це рибалка. У кожного рибалки є свої секрети і хитрості. Давайте в цій статті розберемо риболовлю і то, як ловити на жерлицу. Кожен рибалка намагається придумати особисту конструкцію для збільшення улову. Багато хто ставить жерлиці у вигляді триноги. Саме вони ідеально підходять для зимової риболовлі, коли вода ховається під лід.

Як ловити взимку на жерлиці

  • У зимову пору року у хижої породи риб виробляється певна поведінка. Маленька риба-карасі, краснопірка і уклейки, поховалася в зимувальних ямах на зиму, а всі хижаки-щуки, окуні, судаки займаються вибором місця полювання. Вони не знають, що ж тепер робити адже вся основна їжа пропала. І незаперечним фактом є те, що рибалці набагато легше зловити хижака на живця.
  • Одним з найбільш часто використовуваних видів жерлиц є жерлиці з підставкою, стійкою і пружиною. Розглядаючи те, як правильно ловити на жерлицу, слід уточнити, що триноги стоять на льоду досить міцно і міцно. Так що не варто переживати, що їх знесе холодний, зимовий вітер. Жерлиці бувають дуже різні. Є нові та модернізовані види. А кожен рибалка сам для себе вибирає щось підходяще.
  • Бувають випадки, коли рибалки встановлюють по першому льоду кілька снастей і клювання йде дуже добре. У цьому випадку залишається тільки бігати і збирати багатий улов. Інакше і бути не може, адже хижаки голодні. Їсти-то нічого.
  • Для того щоб жерлица НЕ примерзла до льоду, потрібно лунку разом зі встановленою жерлицей накрити шматком картону, а зверху припорошити невеликою кількістю пухкого снігу.
  • Слід знати, про те, що для того, щоб вам вдалося зловити щуку, слід поставити приблизно десять жерлиц. До речі, в тому випадку якщо водойма великий, то рибалці обов`язково потрібно знати кілька секретів вдалої риболовлі. Кожному поважає себе рибалці-любителю дуже корисно при собі мати гаманець або сумку з великою кількістю відділень, в які можна покласти все необхідне.
  • Перш за все, до риболовлі потрібно гарненько підготуватися, а так само вивчити місце. Необхідно заздалегідь підготувати живця, інакше ви можете витратити практично весь день на те щоб зловити його у водоймі. Дуже важливою умовою вдалої риболовлі є гострі ножі льдобура. До речі, діаметр льдобура повинен досягати 150 міліметрів. Вирушаючи на риболовлю за щукою, слід пам`ятати про те, що на жерлице повинен бути металевий повідець, так як вона може просто перекусити волосінь.
  • З настанням відлиги, щука відправляється на мілину, слідом за мальками.
  • Клювати може зі змінним успіхом. До речі, якщо вчора щука в певному місці клювала, то сьогодні ставити там жерлиці не варто.

Корисні поради

  • Частина жерлиц слід поставити там, де найглибше, а решта там, де буде проходити протягом.
  • На невеликих водосховищах, особливо в зимову пору року, потрібно знати ті місця, де годують рибу. Там її особливого багато.
  • Пам`ятайте про те, що там, де лід товстий, біля водних рослин, немає великої кількості риби. Щука, особливо велика, буде підходити до мілини, безпосередньо в нічний час доби.
  • Для того щоб знайти рибне місце, на великій водоймі потрібно поставити десять жерлиц і коли почнеться клювання, то додати до поставлених жерлиц ще кілька штук, трохи далі від тієї, де був клювання. Цей метод слід використовувати там, де відомий кисневий режим, на глибокій брівці або недалеко від обмілини.
  • Як уже згадувалося вище, ловити хижаків потрібно на живця. Якщо ви не знаєте, як насаджувати живця на жерлицу, то не хвилюйтеся. Це дуже просто і практично не вимагає від вас ніяких особливих навичок. Насаджуючи живця на гачок потрібно протягувати жало у його спинного плавника. Крюк слід зачепити таким чином, щоб він зачепився за шкіру і не зачепив при цьому промені плавця або хребець. Якщо ви правильно насадили живця, то він буде плавати по колу, де його буде утримувати вагу грузила.




Тепер ви знаєте, як ставити жерлиці, а так само і деякі важливі поради для того, щоб ваша риболовля була вдалою, і ви повернулися додому не з кормом для свого кота, а з великим уловом. Наші поради допоможуть вам відмінно провести час у водойми і при цьому не просто відпочити, а відчути азарт і всю красу рибальства, незалежно від вашого досвіду. Бажаємо вам вдалого улову!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!