» » » Як ловити миня?

Як ловити миня?

Як ловити миня?
Як ловити миня?

Минь - дуже рідкісна і смачна риба. За своєю природою хижак, але він ніколи не погребує падлом. Мешкає в невеликих річках і водоймах з кам`янистим або піщаним дном і чистою водою. Не намагайтеся ловити миня днем. Адже в цю пору він спить і тільки з настанням сутінків виходить на полювання.

Як ловити миня влітку

Минь досить ледачий і не гнатися за живою рибою. Набагато простіше знайти на дні труп всякої риби або пучок черв`яків. Тому миня можна ловити на шматочки риби, жабенят, креветки, личинки і всього іншого, що має відношення до м`яса. Щоб мати уявлення, на що ловити миня, постарайтеся зловити першу рибину і розкрити їй черево. Саме його вміст підкаже Вам найбільш ефективну наживку на сьогодні.

Шукати миня слід біля перекатів і інших місць, де є пристойна перебіг і чиста вода. Але, частіше за все він зупиняється на глибоких ямах біля самого бережка. Особливо привертають його гілки в воді або на пристойній глибині коріння. Особливістю клювання цього хижака на мілководді в нічний час є те, що, проковтнувши наживку, він залишається стояти нерухомо, аж ніяк не сигналізуючи рибалці про клювання. Інакше йдуть справи при спробі зловити його біля ями на руслі. Перебіг змушує миня ворушитися і після заковтування наживки він здатний повільно замотати волосінь біля корчі так, що витягнути її практично неможливо. Тому при відпустці волосіні не варто залишати ні сантиметра зайвого.

Влітку, коли вода прогрівається дуже добре, ловити миня можна і руками. Саме в цей час він відчуває певний дискомфорт і укладається на бік на піщане або кам`янисте дно. При лові на вудку слід пам`ятати, що минь - примітивна особа і не особливо звертає увагу на тонкощі рибальського оснащення. Якраз «тонкощі» тут не проходять. І гачок, і волосінь, і вудлище повинні бути міцними, тому як ця риба не звертає уваги на гарантії всякого роду виробників і може залишити від Вашого вишуканого спорядження жалюгідне видовище.

Як ловити миня восени



Найкращий кльов миня слід очікувати пізньої осені з настанням перших заморозків. Саме в цей час вночі він виходить до берега погодувати перед настанням зими. Непорушно правило: чим гірша погода - тим краще улов. Для наживки краще всього використовувати живця, але якщо це неможливо, то підбираємо будь-яку з перерахованих для літньої риболовлі. Підійде навіть размороженная мойва, на худий кінець.

Є і дуже приємний момент в подібного роду риболовлі - на березі слід розвести хороший багаття. Для Вас він стане джерелом світла і тепла, а для риби - додатковим стимулом підійти ближче до берега. Практика засвідчила, що багаття якимось чином привертає миня і сприяє збільшенню числа покльовок.

Як ловити миня взимку

Після нересту, який закінчується в січні місяці, минь голодний і не перебірливий, вистачає будь-яку наживку, хоча і не дуже довго. Хороших результатів можна досягти за допомогою блеснения. Суть методу полягає в тому, щоб зробити три-чотири помаху і стуку блешнею об кам`янисте дно, після чого зупинитися на 10-15 секунд. У цей час обов`язково пильно спостерігати за волосінню і в разі виникнення підозр на клювання - різко підсікати. Це чи не єдиний активний спосіб як ловити миня. Відео такої рибалки можна подивитися нижче.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!