» » » Як ловити жереха?

Як ловити жереха?

Як ловити жереха?
Як ловити жереха?

Чи не кожен рибалка може похвалитися тим, що ловив жереха. Дійсно, ця риба-хижак сімейства коропових - володіє хорошим зором і дуже обережна. Щоб зрозуміти, як зловити жереха, необхідно вивчити особливості його поведінки і вибрати оптимальний спосіб лову.

Де і коли шукати жереха

Як і у багатьох риб, місця проживання жереха - це місця, де він годується. Харчуються ці риби на перекатах великих річок, де сильна течія, над ямами із зворотною течією, чекаючи збилися зі шляху риб, в низов`ях гребель. Зустріти їх можна також у великих озерах і водосховищах. Ловлять жереха після нересту і до осіннього похолодання. Нереститься він приблизно в середині квітня. Оптимальним часом риболовлі є ранній ранок і вечір.

Чим ловити жереха

Головне при лові жереха - це не здатися рибі на очі, в іншому випадку вона спливає і повертається не скоро. Важливо також визначитися, як ловити жереха, які снасті для цього використовувати. Найкраще цього хижака ловити спінінгом з допомогою пропелерних блешень. Спінінга снасть закидається трохи далі тих місць, де були виявлені сплески жереха. Блешню риба вистачає під час проводки, що відчується ривком ліски. Для того щоб гачок надійно встромився, необхідно зробити контрольну підсічку і тільки після цього намотувати волосінь і виводити рибу.



Для того щоб полегшити процес виведення, потрібно намагатися, щоб риба наковталася більше повітря. Це послабить її сили і зробить млявою. Крім того, рибу ловлять на доріжку, нахлист, з човна на закидушки, на донні, поплавочние і проводочна вудки. Детальніше про всі види снастей можна прочитати в нашому розділі: Ловля риби.

Наживка для жереха

Як наживка найкраще підійдуть рубані черв`яки і рачье м`ясо, змішані з хлібом і пшоняною кашею. Все це слід закатати в кулі з глиною. Перебіг з такою наживки вимиває частина корми на поверхню води, це приманює верховодних рибок, а вони, в свою чергу, - жереха. Також в якості наживки використовують метеликів, коників і великих бабок.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!