» » » Як приготувати бобра?

Як приготувати бобра?

Як приготувати бобра?

Не секрет, що всі люблять смачно поїсти. Оскільки щоденний раціон швидко приїдається, то іноді хочеться спробувати чогось новенького і незвичайного. У наш час існує безліч різних делікатесів, одним з яких є м`ясо бобра.

Пара слів про м`ясо бобра

М`ясо бобра любили католицькі священики, його їли навіть в пост, аргументуючи тим, що бобер живе в воді, а його хвіст схожий на риб`ячий - лускатий. М`ясо бобра після приготування має специфічний присмак, який зрозуміє не кожен чоловік. Обробляючи тушку бобра, важливо не зачепити бобровий струмінь - залозу внутрішньої секреції, яку, до речі, дуже активно використовують в приготуванні медичних засобів і духів. Якщо її зачепити при обробленні, то м`ясо втратить ніжність і м`якість і здасться жорстким і несмачним.

Цікавим є те, що м`язова тканина бобра пронизана жировими жилками, тому при правильному його приготуванні, жир буде повільно плавитися, тим самим маючи м`ясо і надаючи йому надзвичайну ніжність.

Рецепти приготування страв з бобра

Рецептів, які підкажуть, як приготувати бобра, існує досить багато. Боброве м`ясо годиться практично для всіх страв, його можна гасити, запікати, смажити, робити з нього котлети і тефтельки. Для приготування м`яса ідеальним буде бобер, вік якого становить 2-3 роки. Подавати на стіл м`ясо бобра любителі делікатесу радять разом з гострими соусами і приправами, а мисливці кажуть, що відчути весь діапазон смаку бобрятіни можна тільки під горілочку.

боброві рулетики



Як приготувати м`ясо бобра? Хороший варіант - це приготування бобрових рулетиков. Для цього м`ясо ріжеться тонкими довгастими шматочками, відбивається, солиться-перчить за смаком. На край відбитого м`яса лягає шматочок сала і загортається в рулет, зав`язується шпагатом. Рулетики смажаться у великій кількості жиру приблизно 35-40 хвилин.

Шашлик з бобра

Для приготування шашлику з бобра можна брати будь-яке його м`ясо, крім реберного. Перед приготуванням м`ясо краще вимочити, так його смак буде яскравішим, а саме м`ясо - ніжніше. Для приготування маринаду приблизно на 5 кг. м`яса знадобиться 7 цибулин, натертих на тертку, 2 столові ложки яблучного оцту, вода. При бажанні можна додати чайну ложку імбиру або кмину. Коли шашлик вже буде смажитися, його можна окропити лимонним соком, так м`ясо майже втратить специфічний присмак і сподобається практично всім.

Суп з хвоста

Існують рецепти про те, як приготувати хвіст бобра. Одним з них є суп з бобрових хвостів. Для цього необхідно придбати приблизно три хвоста, зняти з них шкіру, порізати на дрібні квадратики і помістити в емальовану каструлю. Залити м`ясо чашкою оцту і водою так, щоб м`ясо було повністю покрито рідиною. Його необхідно вимочувати приблизно 8 годин.

Потім рідину знімається, додається 4 ложки холодної води, одна чайна човен перцю і дві чайні ложки солі, чашка рису і цибулина, порізана на дрібні кубики. Все це ставиться на вогонь і після закипання готується 20 хвилин. Суп готовий. Перед подачею на стіл в нього можна додати томатний соус або інші приправи.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!