» » » Як приручити вовка?

Як приручити вовка?

Як приручити вовка?

Час від часу нам показують фільми і серіали за участю одомашнених вовків. У фільмах вовки поводяться спокійно, все розуміють і відрізняються кмітливістю. Але і в реальному житті зустрічаються випадки, коли люди приручали вовків, і вони ставали для людини ще більш відданим другом, ніж собака. Що це - щира правда чи вигадка і перебільшення?

Чи варто приручати вовка

Якщо ви цікавитеся, як приручити вовка, то повинні знати, що вовк - це дика тварина, чиї предки споконвіку жили в лісі і харчувалися м`ясом. Де гарантія того, що «домашній вихованець» не захоче раптом, ні з того ні з сього, відкусити руку свого господаря? Та й чим годувати вовка? Адже, він не стане харчуватися собачим кормом, йому необхідно м`ясо, причому його вовк може з`їсти до 10 кг!

Не варто також забувати про те, що вовк - дуже розумне і мудре тварина. І «спілкуватися» він буде тільки з таким же людиною. Слабохарактерні, невпевнені в собі люди можуть заплатити власним життям за спробу одомашнити вовка!

приручення вовків

Але, все-таки, давайте розглянемо, як можна приручити вовка. Слід запам`ятати, що ніколи не вийде одомашнити дорослого вовка! Волков приручають в зовсім юному віці. Дресирувати, як собаку, його не можна. Адже, за своєю природою, вовк - не домашня тварина, і поводитися з ним слід відповідним чином. Перш ніж почати виховувати вовченя, слід вивчити величезну кількість спеціальної літератури. Тому, що б бути в хороших відносинах зі своїм «вихованцем», треба розуміти вовка і його психологію.



У будь-якому випадку, подорослішавши, вовк може почати вести себе агресивно, може кидатися на людей. Він не захоче сидіти вдома в очікуванні свого господаря. У багатьох людей виникають проблеми в дресируванню собак, а помилки у вихованні вовка можуть дуже дорого коштувати!

У домашніх умовах не бажано містити вовка. Але, тоді, давайте подивимося де можна приручити вовка. Найкраще це робити в таборі, який знаходиться посеред тієї місцевості, до якої звик вовк. Трохи подорослішавши, він буде залишати табір, і повертатися назад. Він буде робити це на свій розсуд, так як вовк - це дика тварина, яке звикло до свободи, і яке не може весь час сидіти на одному місці по чиєїсь примхи! Молоді вовченята навіть дозволяють грати з собою, але робити це слід дуже обережно. У міру дорослішання, ні дивлячись ні на що, вовк все одно поступово повертається до свого дикого способу життя.

Чи стане вовк домашнім

Як ви думаєте, чи можна приручити вовка на стільки, що б він став по-справжньому домашнім тваринам? - Ні, цього зробити не вийде. Переступивши дворічний вік, одомашнений вовк своєю поведінкою почне нагадувати дикого. У таких випадках багато, хто намагався приручити вовка, не витримували і здавали його в розплідник або присипляли.

Існує інформація про те, що в фільмах далеко не завжди показують саме вовків! Їх показують зрідка крупним планом, для того, що б дати зрозуміти глядачеві, що це - вовк. А вовк, який десь далеко виконує запаморочливі трюки, це зовсім не вовк, а дресирована собака!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!