» » » Який мотоблок краще?

Який мотоблок краще?

Який мотоблок краще?

Мотоблок представляє собою універсальний агрегат, що володіє широкою функціональністю. Він якісно обробляє землю, а також його можна використовувати як генератор або водяну помпу. З його допомогою можна перевозити вантажі і використовувати його як міні-трактор. Завдяки цьому, він затребуваний фермерами та приватними особами, у яких є присадибна ділянка. Для того щоб зрозуміти, який мотоблок краще, треба знати, які вони бувають.

класи мотоблоків



Існує чотири класи мотоблоків, в залежності від потужності двигуна та їх маси.

  • Надлегкі. Це дешеві мотоблоки, вони мають невелику масу і не дуже потужний мотор. Надлегкі агрегати мають вагу близько 9-12 кг. До них можна віднести апарати німецької фірми Solo-501Н, японський HondaFG100 і американський Mantis. В основному їх використовують для обробки верхнього шару грунту. Розглядаючи цей клас, не має значення, який мотоблок краще купити. Вони мало чим відрізняються один від одного. Обороти фрези і форми ножів у них однакові. За допомогою фрези відбувається розпушення грунту і знищення бур`янів.
  • Легкі. Мотоблоки, що відносяться до легкої серії, мають масу від 20 до 30 кг. Потужність мотора у них порядку 2,5-3,5 кінських сил. З цієї серії добре себе зарекомендували мотоблоки німецьких, японських і італійських виробників Gart-350, F-210 і Euro-2 відповідно. Вони швидко і легко перекапают грунт. У них досить проста конструкція і з ними дуже просто працювати. Однак для того, щоб покупець міг розібратися, який кращий мотоблок цієї серії, необхідно врахувати конструктивні особливості устаткування. У легких мотоблоків є два способи натягу приводного ременя. У одних двигун на підставі встановлений рухомо, у інших нерухомо. Мотоблоки з рухомим двигуном сильніше вібрують і конструктивно вони слабші. Вібрація передається на руки і тіло, що викликає неприємні відчуття. Але, при покупці такого обладнання можна виграти в ціні близько 1600-2000 рублів. Для того щоб визначити спосіб натягу ременя, треба натиснути на важіль зчеплення, і якщо двигун почне «повзти» по підставці, значить, такий мотоблок не має натяжної ролика.
  • Середні. Такі мотоблоки мають вагу від 40 до 60 кг і потужність 3,5-5,5 кінських сил. До них можна віднести такі моделі як Solo-503, Gart-550, Viking-VH500, Jonsered-JFT5, Euro-5 та ін. Вони мають такий же, як у легких апаратів принцип передачі обертання: від двигуна до фрези. Але маючи ланцюга і ремені набагато міцніше, вони передають більше зусилля. Завдяки більшому діаметру фрези такі мотоблоки можуть глибше рихлити землю. А з огляду на те, що їх маса значно більше, ніж у легкого обладнання, мотоблоки середнього класу більш грунтовно і впевнено фрезерують грунт і легко управляються. На мотоблоки цього класу можна навішувати різне обладнання: культиватор, борону та ін. Це значно розширює можливості мотоблоків. Тому, який мотоблок краще для роботи, необхідно визначати в залежності від того, якими функціями він володіє. Можна навіть попрацювати з плугом, головне в цій справі - придбати вправність. В цьому випадку рекомендується звернути увагу на мотоблоки вагою 60- 70 кг. Вони мають посилений редуктор і приводні ремені підвищеної міцності. Потужність двигун 5,0-5,5 кінських сил. Великим ресурсом володіють моделі мотоблоків Solo-504, Viking-VH600. Вони мають дві передачі вперед, силова передача забезпечує знижені обороти робочого вала для роботи з додатковим обладнанням. Таким агрегатом можна обробити досить велику площу землі. За ціною вони набагато нижче професійних мотоблоків, але мають набагато більше можливостей, ніж аматорські апарати.
  • Важкі. Вага таких мотоблоків досягає 100 кг. До відомим моделям можна віднести мотоблок «Нева - 2К» і «Салют». Вони випускаються з російськими і американськими двигунами. У них 4 передачі вперед і 2 назад. І той і інший апарати можуть працювати з культиватором, плугом, тягти вантаж до 500 кг. Мотоблоки, у яких встановлено імпортний двигун дорожче на 20-30%.

Виробники мотоблоків



При виборі і визначенні, який найкращий мотоблок, має значення країна-виробник. Російська, білоруська і українська техніка, на сьогоднішній день, за основними характеристиками поступаються техніки з Німеччини, Японії, Італії та інших розвинених країн. Тому вибираючи мотоблок, особливу увагу необхідно звернути на її надійність. Серед найнадійніших мотоблоків можна виділити італійського виробника «Механіка Беннасі». Вони виготовлені з високоякісного металу, володіють зубчастої трансмісією, на них можна працювати без перерви. При виборі більш дешевої техніки, слід звернути увагу на мотоблоки російського виробника: «Каскад», «Нева», «Кріт», «Салют». Вони досить надійні, так як їх виробництво вже давно налагоджено.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!