» » » Кориця: корисні властивості

Кориця: корисні властивості

Кориця: корисні властивості

Сьогодні поговоримо про спеції, чудовий аромат якої може закрутити голову. Це - кориця, корисні властивості якої ми і обговоримо. Адже не тільки ароматом і смаком вона привертає до себе увагу, але і лікувальними властивостями.

Корисні властивості кориці для здоров`я

У кожної господині кориця є на кухні. Хтось використовує її часто, а хтось ні, тому що мало знає про її корисні властивості. Знання деяких господинь обмежується застосуванням кориці, як прянощі. Але, це ще чудове ліки, яке завжди під рукою. Отже, де ж використовується кориця? Корисні властивості цього продукту ми розглянемо прямо зараз!

Спочатку поговоримо про біологічні властивості. Дуже багата кориця вітаміном Е, К, В1, В2, В3, В6, В9, бета-каротином, кальцієм, магнієм, цинком, залізом, міддю марганцю. Виходячи з цього списку вітамінів і корисних речовин, можна з упевненістю сказати при яких захворюваннях варто вживати корицю. Це захворювання серцево-судинної системи, нирок, печінки, жовчного міхура.

Наприклад, марганець допомагає утворювати гормон тироксин, який стимулює щитовидну залозу. Він покращує пам`ять, зменшує дратівливість, усуває безсилля. Ще, марганець регулює рівень глюкози в крові, тому корицю використовують в харчуванні для діабетиків. Так само цей мікроелемент сприяє дозріванню статевих клітин, розвитку плода і виношування під час вагітності.

унікальна спеція

Помічено здатність кориці атакувати шкідливі мікроорганізми, особливо при виразці шлунка, гастриті, інфекції сечовивідних шляхів і при грибкових захворюваннях. Один з видів кориці - китайський - настояний на спирту, здатний вбити навіть туберкульозну паличку. Ось вам і звичайна спеція - кориця. Чим корисна, ви, напевно, для себе вже відзначили.

А всіма улюблений глінтвейн в зимову пору? Зігріваючі властивості кориці в ньому, досягаються за рахунок альдегіду коричної кислоти, який входить до складу кориці. Це корисна речовина допомагає нам уникнути переохолодження, а так само є жарознижуючим засобом під час застуди. Як правда, унікальна спеція.



І ще, ефірну олію кориці здатне стимулювати роботу клітин головного мозку. Покращує пам`ять і концентрацію уваги, позбавляє від страху, дарує радість і надію. Кориця є хорошим заспокійливим засобом. А так же, вдихаючи аромат коричного масла, ви можете поліпшити обмін речовин.

Користь і застосування в косметології

У косметологічних кабінетах ефірне масло кориці використовують для живлення шкіри. Воно входить до складу очисних масок, антицелюлітних кремів, тоніків, мила. Ці кошти добре стимулюють кровообіг, покращують колір обличчя, надають йому свіжість. Витяжка кориці містить величезну кількість дубильних речовин і антиоксидантів, а вони добре знімають запалення і стрес. Чим же ще унікальна кориця? Чим корисна вона?

В принципі, вживання коричного масла або витяжки, багатогранно. Де б ви не відчували проблему, додавання краплі олії, може усунути її. Наприклад, при випаданні волосся, додайте трохи олії кориці в шампунь. Якщо хочете поліпшити колір обличчя, змішайте свій крем з маслом, в розрахунку - на 15 мл крему 2 краплі олії. Але будьте дуже обережні. Для косметологічних цілей застосовуйте тільки масло з витяжки молодого листя і зелених пагонів. Воно жовтувато-коричневого кольору. Але, якщо масло нагадує рідке золото, це витяжка з кори кориці і вона дуже сильно дратує шкіру. Її використовують тільки в медичних цілях.

Домашні рецепти



Ось кілька рецептів масок, в яких застосовують корицю.

Наприклад, щоб зняти запалення, для тих у кого чутлива шкіра, можна зробити маску для обличчя: 1 ч.л. кориці, 2-3 краплі лимонного соку, 2ст сметани, 1/3 банана - все змішати. Нанести на обличчя і через 20 хвилин змити. Сполоснути обличчя кип`яченою прохолодною водою.

А ось маска для росту волосся: 1 ч.л. кориці, 2 ст.л. кефіру, 2 ст. л. оливкового масла, 1 яєчний жовток. Все перемішати і нанести на волосся, розподіливши рівномірно по волоссю. Через 20 хвилин, змити.

Якщо ви вмієте створювати мило ручної роботи, обов`язково додайте в нього корицю. Мило буде не тільки красивим на вигляд і приємним на запах, а й здатним грати роль скрабу.

Говорячи про користь кориці в косметології, ми в основному згадували її вживання в домашніх умовах. Чому? Напевно, на увазі її дорожнечу, вона і зустрічається в складі косметичних засобів дуже рідко. Хоча домашні рецепти краси і ефективні, але не забувайте відвідувати салони краси. Це вам дасть не тільки приголомшливий результат, але і розкриє декілька секретів вживання коричного масла.

А зовсім недавно, європейські вчені відкрили користь кориці для схуднення. Виявляється, кориця збільшує швидкість метаболізму в кілька разів, і чудово заглушає апетит і почуття голоду. Додавши в їжу 0,5 ч.л. кориці, ви зможете контролювати свою вагу.

Але якщо ви хочете схуднути, то двічі на день пийте спеціальний чай з корицею, вранці натщесерце і перед сном. Ось його рецепт: в 1 літр завареного зеленого чаю (без добавок) додати 2-3 ч.л. кориці і сік 1 лимона. Остудити і зберігати в холодильнику. Вранці прийняти - 1-2 склянки і ввечері. Чи не зможете пити цей специфічний чай, додайте мед.

Пробуйте на собі! Відчуйте корисні властивості цієї чудової спеції з Сходу!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!