» » » Чим корисні оливки?

Чим корисні оливки?

Чим корисні оливки?

Що ж таке оливка? Існує заплутана ситуація з оливками і маслинами. Зараз розберемося. Маслини - це абсолютно дозрілий плід оливи, що має чорний або близький до чорного синій колір, а оливка - це плід зеленого кольору. Іншими словами - маслини і оливки розрізняються лише своєю ступенем зрілості і нічим більше. Маслини більшою мірою йдуть у виробництво оливкової олії, а оливки частіше консервуються.

Оливки: користь

Тепер дізнаємося які у оливки корисні властивості? За словами фахівців в оливках містяться всі необхідні для організму людини вітаміни і мікроелементи. Оливкова олія відрізняються великим вмістом жирних напівнасичення кислот, а також токоферолов, фосфатидів і інших корисних речовин. До всього іншого в оливковій олії дуже низький вміст холестерину.

Також оливки корисні для наших сусідів. Оливкові дерева виростають на територіях з жаркими кліматичними умовами, тому для захисту від палючих променів сонця, плоди оливи виробляють спеціальну речовину - поліфенол, яке захищає плід від сонця, а судини в тілі людини поліфенол захищає від виникнення тромбів них.

Але і це далеко не все. Так чим корисні оливки ще? Наше серце потребує вживанні нерафінованої оливкової олії, воно захищає від атеросклерозу, одночасно з цим, знижуючи рівень шкідливого холестерину в людини.

Крім усього іншого, оливки є стимулятором роботи жовчного міхура і є перешкодою для утворення каменів. Що міститься в маслі провітамін «А» є профілактикою від захворювань очей.

Чим корисні оливки для дітей

Оливки варто вживати в їжу абсолютно всім. Для дітей оливка корисна вмістом лінолевої кислоти, причому в тій же концентрації, в якій вона міститься в материнському молоці. Лінолева кислота надає найактивнішу участь у формуванні нервової системи маленьких дітей.

Чим корисні оливки для дорослих

Для дорослих людей, оливка - це потужний афродизіак. Літнім людям просто необхідно вживати в їжу оливкова олія, так як це єдиний сорт масел, який може протистояти витраті кальцію в кістковій тканині, тому для літніх людей це особливо актуально, так як крихкість кісток людини прямопропорційно залежить від віку.

Чим корисні оливки для вагітних



Для вагітних жінок оливка є джерелом солей натрію, а також корисних мінералів, які жінка активно втрачає протягом усього терміну вагітності.

Для жінок оливки особливо корисні, так як у жінки, що вживає в їжу оливки ризик захворіти на рак грудей майже на 50% менше, ніж у жінок відмовляються від вживання оливок. Якщо є неприязнь до оливкам їх можна замінити на оливкову олію.

Оливки покращують мікрофлору шлунка, при необхідності знижують його кислотність. Оливкова олія відмінно засвоюється в організмі і активно регулює роботу печінки. Іноді масло застосовують для чищення печінки, також масло часто зустрічається в рекомендаціях до лікування інших захворювань. Оливки активно перешкоджають поділу пухлинних клітин.

Часто оливки називають джерелом вітамінів краси - Е. До складу оливки входить понад сто речовин, які перешкоджають старінню шкіри. Оливкова олія можна назвати панацеєю для хворих волосся. Вітаміни А і Е, що входять до складу оливки роблять волосся гладкими, шовковистим і слухняними.

З усього вищевикладеного можна зробити висновок, що введення оливок (і оливкового масла) в раціон харчування людини позначається на здоров`я людини виключно позитивно.

Природа сама подбала про здоров`я та красу людини, вирощуючи такі корисні і дивовижні плоди.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!