» » » Чим відрізняються оливки і маслини?

Чим відрізняються оливки і маслини?

Чим відрізняються оливки і маслини?

Оливки і маслини вже стали незамінним продуктом на наших столах. І в свята і в будні вони присутні в нашому раціоні в салатах, супах, тушкованих блюдах і просто консервовані з різними начинками. У Росії і багатьох державах, які раніше були частиною Радянського Союзу, прийнято розділяти оливки і маслини, ніби це зовсім різні плоди. Маслинами у нас називають чорні плоди, а зелені називають оливками. Так чим відрізняються оливки і маслини?

Незважаючи на поширену думку, оливки і маслини - не просто родичі, вони ростуть на одному дереві, іншими словами це одні і ті ж плоди. Їх відмінність полягає лише в ступені зрілості. Зелені оливки - плоди, зібрані до початку дозрівання. Коли оливки починають дозрівати їх колір змінюється від брудно - рожевого до світло - каштанового. Повністю дозрілі плоди мають синювато - чорний колір. Саме такі оливки ми і називаємо маслинами. Саме слово говорить про те, що в цих плодах багато масла. Недарма оливкове дерево вважалося священним ще у древніх греків. Воно символізувало з`єднання земного і божественного начал, мудрість і зрілість. Тому гілки саме цього дерева прикрашали голови переможців - олімпійців.

Оливки ділять на масляні і засолювальні сорти. З перших, відповідно, добувають дуже цінне масло. Другі йдуть на консервування. Оливки дуже корисні. У них містяться пектини, які допомагають виводити токсіни- цілий букет вітамінів і мінералів (Е, С, В, залізо, калій, фосфор), які зміцнюють нашу нервову систему, добре впливають на нігті, волосся, кістки, підвищують гемоглобін і зміцнюють судинну тканину.



Оливкова олія використовують не тільки у всіх кухнях світу для приготування їжі, його використовують і як косметичний засіб і навіть як лікувальний інгредієнт.

Ми з`ясували, чим відрізняються оливки і маслини. Як би ми не називали ці чудові плоди, вони залишаються корисним і смачним ласощами, яке не тільки тішить наші смакові рецептори, але і допомагає зберегти здоров`я і молодість!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!