» » » Чим корисні баклажани?

Чим корисні баклажани?

Чим корисні баклажани?

Чи замислювалися Ви про те, що баклажан - один з небагатьох овочів, які не вживають в сирому вигляді. А чи корисні баклажани? Чи варто їх включати в свій раціон, якщо Ви прихильник виключно здорового харчування? Давайте розбиратися разом.

Баклажан: корисні властивості



Чесно скажемо, баклажан можна назвати джерелом корисних речовин. Їх користь і смак багато в чому залежить від якості вирощування, зберігання і приготування. Дотримання певних правил дозволить все-таки отримати певний лікувальний ефект від вживання цих "синенькі" овочів. Отже, чим корисні баклажани:

  1. Вживання баклажанів благотворно позначається на діяльності серцево-судинної системи, запобігає атеросклерозу. Корисні речовини в складі баклажанів здатні виводити "шкідливий" холестерин. Саме солі натрію і калію допомагають роботі серця.
  2. Добре баклажани впливають на жовчовивідні шляхи, нирки і кишечник. М`яку сечогінну властивість баклажанів допоможе людям із захворюванням нирок. Здатність покращувати роботу кишечника в сукупності з низькою калорійністю робить цей овоч незамінним в харчуванні людей з надмірною вагою.
  3. Чим обумовлений фіолетовий колір баклажана? Вмістом кобальту, заліза, міді, марганцю, які беруть участь в процесах кровотворення. Крім того, ці мікроелементи корисні для селезінки і кісткового мозку.
  4. Баклажани здатні знижувати рівень цукру в крові.
  5. Здатність речовин, що містяться в баклажанах, перешкоджати накопиченню в організмі сечової кислоти, дозволяє полегшувати таке захворювання як подагра.
  6. До речі, баклажани корисні не тільки при вживанні всередину. Сік цього овоча виступає природним антисептиком, застосовується зовнішньо для загоєння виразок та інших відкритих ран.
  7. Регулярне вживання правильно приготованих баклажанів, дозволяє уникнути такого серйозного недуги як холестеринові бляшки. Крім того, існуючі бляшки можуть навіть розсмоктуватися.
  8. Сприятливий вплив на нирки допомагає зняти набряки.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!