» » » Чим корисна горобина?

Чим корисна горобина?

Чим корисна горобина?

Горобина споконвіку відома своїми цілющими властивостями. Зустрічається вона в середній смузі Росії, в травні горобина починає цвісти, до вересня (або трохи пізніше) плоди вже можна збирати. Способів вживання горобини існує кілька - її можна ніяк не обробляти і вживати в їжу в свіжому вигляді, якщо ж ви хочете, щоб ягоди горобини збереглися довше, тоді її можна висушити або замаринувати, а також приготувати смачний джем, сироп або настоянку.

Чим корисна горобина для організму

Перш за все тим, що в її склад входить велика кількість вітаміну С, що робить її незамінною в період застуди - можна заварювати чай з горобини, просто додавши в чайник для заварювання трохи ягід.

У народній медицині горобину використовують при хворобах нирок, вона має сечогінні властивості, до речі, її можна вживати і при проблемах з сечовим міхуром, точніше, при його запаленні.

Настоянка горобини на горілці може бути використана при ревматизмі, таку ж настойку застосовують і при запорах.



З метою профілактики гіпертонії і атеросклерозу можна використовувати Горобиновий сік, він зменшує холестерин в крові і стимулює кровообіг. Однак пам`ятайте, що горобина це ще й потужний антибіотик, тому через чур захоплюватися її прийомом в сирому вигляді, все ж, не потрібно.

Горобина на сторожі краси

Добре використовувати горобину і тим, хто піклується про красу своєї шкіри, маски на основі горобини допоможуть вирівняти тон шкіри, зберегти її молодість і красу. Для такої маски вам знадобиться змішати приблизно сто грамів горобини з медом, отриману суміш нанести на шкіру обличчя і почекати близько півгодини, після чого змити маску водою. Робити такі маски потрібно на регулярній основі, пару раз в тиждень.

Ще більше інформації про корисні властивості горобини ви знайдете в нашій статті Горобина: корисні властивості.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!