» » » Що таке екстракт?

Що таке екстракт?

Що таке екстракт?

Говорячи про те, що таке екстракт, в першу чергу потрібно сказати про видаляння компонентів із сировини рослинного або тваринного походження. Такі витяжки використовуються в медицині, кулінарії, косметології.

Екстрактом також називають стислий виклад документа, статті або розмови.

Що таке екстракт в медицині

Це фармацевтичний препарат, який представляє собою концентровану витяжку з лікарської рослини, отриману шляхом екстрагування. Як екстрагентів можуть виступати вода, спирт або ефір. Залежно від цього екстракти бувають водні, спиртові або ефірні.

Лікарські екстракти можна зробити самостійно в домашніх умовах шляхом випарювання трав`яного відвару або настою приблизно до половини обсягу. Остиглий екстракт обов`язково проціджують для очищення від баластних речовин. Виняток становлять екстракти рослин, що містять дубильні речовини і утворюють густий осад.

Плодово-ягідні екстракти

Плодово-ягідні екстракти одержують в результаті уварювання соків їх різних плодів і ягід. Вони можуть бути натуральними або сульфітоване сірчистим ангідридом. Натуральні екстракти не містять штучних харчових добавок і готові до вживання після розведення водою. Сульфітовані екстракти використовуються в основному для виробництва сухих киселів і інших виробничих процесів.

Деякі плодово-ягідні екстракти використовуються в косметології. Наприклад, хочете освітлити особа? екстракт цитрусових, доданий в тонік або щоденний крем для обличчя, надасть відбілюючий ефект.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!