» » » Що таке мило?

Що таке мило?

Що таке мило?

Якби не французький хімік Мішель Ежен Шеврель, який на початку 19 століття визначив склад кошти для особистої гігієни, ми і гадки не мали, що таке мило.

Мило в його звичайному розумінні

Так що ж таке «мило»? Це косметичний засіб, що має в своєму складі натрієву сіль жирних кислот, що виробляється за допомогою хімічної реакції лугу і жирів, будь то рослинні або тварини. Як так виходить, що омилені лугом жири можуть змивати бруд або пил допоможе зрозуміти матеріал Чому мило миє. До його основного складу можна додавати додаткові корисні для шкіри інгредієнти (глину, екстракти, ефірні олії). Але що саме буде в тому чи іншому шматочку мила - це рішення технологів і виробників.

Сучасне виробництво мила напрацювало величезна кількість рецептів виготовлення мила. Туалетне проводиться для щоденного користування, сувенірна мило - як подарунок, а господарське - для прибирання і прання. Останнє не відрізняється особливо приємним ароматом і естетичний зовнішній вигляд, але також має певні корисні властивості. Що з себе являє господарське мило, читайте в статті З чого роблять господарське мило.

Інші значення слова «мило»



Як часто слово «мило» ми зустрічаємо не за прямим призначенням: «суддю на мило», «без мила в ... лізеш» та інші.

«Суддю на мило» - це словосполучення використовується вболівальниками під час перегляду футбольних матчів. Промовляючи його, не кожен розуміє, що значить цей вислів. Є дві версії істинного значення словосполучення:

  1. відправити суддю на переробку мила в якості сировини (як жир собак колись використовувався в миловарінні).
  2. запозичене у поляків, але не в оригіналі, а перефразований на російський лад. Для порівняння: польський вираз звучить приблизно так: «Судзі помив» (суддівська помилка). Правда, схоже на вираз «суддю на мило»?

Якщо розшифрувати друге словосполучення, то його образливе вираз часто можна почути в сторону людей, які занадто нав`язливі до певних осіб і надто яро напрошуються на увагу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!