» » » Чому мило миє?

Чому мило миє?

Чому мило миє?

Дві тисячі років ми користуємося пінливим задоволенням, не замислюючись про те, звідки воно взялося і як працює.

Мило було відомо ще в давні часи - десь за 3000 років до нашої ери. Жителі Месопотамії знали, як виготовлялося мило, їм користувалися шумерські народи, жителі Єгипту і Стародавнього Риму теж не обходилися без нього. Миловаріння як мистецтво стало відомо європейському населенню в 1930-х роках, коли було налагоджено промислове виробництво.

Наші предки користувалися мильним коренем (коріння деяких рослин, з яких отримують піну, схожу на мильну), яким і милися, і прали. Мила в тому вигляді, в якому воно відомо зараз, тоді не було. Але і пересушування шкіри, подразнення її хімічними добавками і ароматизаторами теж не було.

З чого складається мило?

Миючими властивостями володіє не вода, а мило. Вода не може змити бруд, особливо в`їдається. Втім, помитися по-справжньому однією водою без мила взагалі неможливо. Тому якщо поставити собі за мету і розібратися в тому, чому миє мило, варто спочатку згадати, з чого воно зроблене. Головним компонентом мила залишається луг. У лугу є властивість розщеплювати жири як тваринного, так і рослинного походження. Саме вони і є основою бруду, яку ми змиваємо за допомогою мильної піни.

Що миючого є в милі?



Якщо розглянути мильну піну, можна легко побачити, що вона складається з мільйонів маленьких райдужних бульбашок. При їх контакті з водою поверхню бульбашок стає оточеній молекулами мила. Поверхня водного напруги зменшується, а здатність смачиваться збільшується.

В результаті намилювання поліпшується змочування поверхонь, тому частинки бруду, вкриті молекулами мильної піни, легше відокремлюються від поверхні. Через обволакивающих якостей молекул мила частки бруду не можуть знову пристати до омивається поверхні. Вони змиваються водою. Зрозуміти, чому миє мило, неважко. Воно складається із з`єднання жирів і лугу, завдяки такому складу і має миючими властивостями.

добавки

Все інше - добавки. У мило додають ароматизатори (або ефірні масла в більш дорогих сортах мила) для поліпшення аромату. Бувають добавки для пом`якшення рук і тіла. Антибактеріальні речовини в милі потрібні для знезараження шкіри і знищення бактерій і мікробів. Бувають і зволожуючі речовини, що оберігають шкіру від пересушування. Ви можете вибрати мило з будь-якими добавками, які найбільш підходять вашій шкірі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!