» » » Де можна курити?

Де можна курити?

Де можна курити?

Бувалі курці звикли діставати сигарету, не замислюючись, в будь-яких життєвих обставин. А адже законодавством тепер жорстко контролюється куріння на публіці. І важливо хоча б знати, де можна курити, щоб не потрапити в неприємну ситуацію.

Перш ніж закурити, озирніться навколо. Чи немає поруч (менше 15 метрів) входу в громадську будівлю, зупинки або дитячого майданчика? Якщо є - сховайте сигарету. У будь-яких приміщеннях, якщо тільки господар не виділив для куріння місце - курити забороняється також. Будь-яке приміщення, яке визначено під куріння, має вентилюватися.

Забороняється куріння в будь-якому громадському транспорті навіть у поїздах і літаках.

З огляду на все вищесказане, курити можна лише на вулиці, де немає поруч ніякої громадської організації, дитячого майданчика, пляжу, автозаправки. Можна палити, якщо в вашому багатоквартирному будинку виділені місця, які обладнані спеціальним чином. А також в спеціально виділених місцях на кораблях далекого плавання.

Занадто законослухняні курці вже замислюються, чи можна курити вдома? Раптом сусіди викличуть поліцію, відчувши запах диму з витяжки або розглянувши сигарету, яка стирчить з кватирки? Можете зітхнути вільно - у себе вдома, за згодою домочадців, курите на здоров`я.

Цими пунктами і вичерпується короткий перелік місць, де можна курити. Якщо вам важко ревно дотримуватися правил, досить адекватно оцінювати оточення. Якщо ви перебуваєте на самоті, і поруч немає людей, навряд чи ваше куріння комусь завадить.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!