» » » » Кинули палити: як не погладшати?

Кинули палити: як не погладшати?

Кинули палити: як не погладшати?

Отже, ви вирішили залишити звичку, яка згубно впливає на здоров`я, в минулому, але боїтеся, що можете набрати вагу. Деякі люди, особливо жінки не хочуть відмовлятися від своєї залежності саме через те, що існує ймовірність пополнеть.

З одного боку цей страх можна назвати необгрунтованим, адже нікотин сам по собі якщо і спалює калорії, то не більше 100 за день. Але з іншого боку, перший час багато, хто кидає курити, намагаються замінити сигарету великою порцією обіду, а черговий перекур - чимось смачненьким, що і призводить до того, що людина гладшає, вага збільшується, стрес зростає і доводиться знову повернутися до сигарет , щоб повернути колишню форму, адже далеко не всі помічають, що вони просто починають їсти більше, ніж зазвичай, і через це товстіють. Сьогодні ми поговоримо про те, як кинути курити і не набрати вагу, щоб відчувати себе легко і вільно від нікотинової залежності.

Як не набрати зайву вагу

Перше, з чим стикається людина в перші дні, коли він вирішив кинути палити - це незнання, ніж можна замінити час ранковий сигарети і постійних перекурів протягом всього дня. Особливо бувають нав`язливі думки про куріння ввечері і перед сном. Також хочеться закурити в компанії курців, це буває і на роботі, і на будь-якому святі, де збирається багато людей. Деякі знаходять вихід - взяти і з`їсти що-небудь смачненьке. Але тут-то і потрібно взяти під контроль ситуацію.

мотивація

Кожен раз, коли ви вирішуєте з`їсти тістечко або солодку булочку, запитайте, навіщо ви це робите. Переконати себе, що бути вільним від нікотинової залежності - це те, до чого ви рухаєтеся. І вам не потрібно замінювати сигарету їжею. Напишіть на листочку, що ви бажаєте отримати, коли кинете курити, перерахуйте всі позитивні сторони і мотивуйте себе цим. Наприклад, ви хочете поправити своє здоров`я, колір обличчя стане краще, зуби біліші, піде неприємний запах, який так не подобається близьким, на зекономлені гроші можна буде що-небудь купити і т. Д. Одним словом, забудьте про куріння, і тяга до їжі теж пройде.

Спорт



Вважається, що замінити погану звичку можна хорошою. Поміняйте свій погляд на життя: замість того, щоб труїти свій організм сигаретами, почніть його оздоровлювати, робити більш сильним і витривалим. Для цього можна записатися в тренажерний зал або спортивний клуб на танці, шейпінг, пілатес або йогу. Після кількох занять ви відчуєте заряд бадьорості і, може бути, помітите, що з талії зменшилася пара сантиметрів.

Здорове харчування

Щоб не поправитися, спробуйте відмовитися від цукру або постарайтеся замінювати його медом. Вранці замість чашки кави або чаю з цукром, випийте склянку соку - це буде набагато корисніше. Цукерки, тістечка, булочки і будь-яку іншу випічку перший час слід виключити з раціону. Включіть в раціон більше фруктів і овочів - вони низькокалорійні і є їх можна навіть у великих кількостях, якщо вам складно себе контролювати. Пийте не менше 1,5 літра води в день, а також не забувайте про вітаміни.

Кидайте курити правильно, адже вважається що нікотинова залежність і об`їдання пов`язані між собою. Позбувшись від тяги до паління, ви перестаньте багато є і набирати зайву вагу.

Також ми підготували статті, які вам можуть бути цікаві:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!