Як хто курить?

Як хто курить?

Незважаючи на те що сьогодні цивілізований світ веде активну боротьбу проти куріння самими різними способами, кількість курців на нашій планеті як і раніше становить значну цифру. Щоб розібратися в тому, чому все-таки ця звичка настільки популярна, в даній статті ми розглянемо, як хто курить, які види куріння найбільш шкідливі для здоров`я і яким чином майбутні курці набувають свою згубну пристрасть.

Головний ворог - перша сигарета

Відомо, що переважна більшість курців в світі курять сигарети. За ними, згідно зі статистикою, йдуть любителі сигар або трубки і кальяну. Цікаво, що разом з цим здоров`ю курця найбільшої шкоди завдає саме сигарета.

Звичайно, важливу роль в цьому питанні відіграє також ряд індивідуальних особливостей: з якого віку людина почала палити, скільки сигарет / пачок він викурює щодня, як глибоко затягується і т. Д. Однак навряд чи навіть той курець, який курить по п`ять відносно слабких сигарет в день з тридцяти років в глибині душі не шкодує про свою першу сигарету ...

Як правило, в будь-якому віці перша сигарета здається невинною забавою: практично ніхто не планує після неї курити все своє життя. До того ж, недосвідченість часто дозволяє стверджувати, що ніякої залежності від сигарети виникнути не може: найчастішим помилкою в курців є "я кину курити, коли захочу".

Спостерігаючи за курцями кілька годин, можна вже зрозуміти, як хто курить: багато чи мало сигарети, трубку, кальян або сігари- "знічев`я" або, навпаки, в процесі активної роботи-від мук самотності або, навпаки, в галасливій компанії . Але ж всі ці фактори безпосередньо пов`язані з тим, як саме людина починала курити.



Можна сміливо сказати, що дуже багато прив`язуються до паління просто з цікавості. Діти, які постійно бачать батьків, які палять, мимоволі задаються питанням: "Що вони в цьому знайшли?". Підлітки, в дружньому колі яких курять майже всі, щиро бажають усвідомити цей загадковий "кайф" диму в легенях. Звичайно, вони можуть спробувати одну сигарету і відмовитися від куріння на все життя: терпкий присмак у роті і легке запаморочення припадуть до смаку не всім.

Образ понад усе

Але є і категорія курців, які починали курити чисто для візуального ефекту. Адже в тринадцять років (а то й раніше) так хочеться виглядати дорослим і впевненим у собі! Юні школярки, тільки початківці шукати в собі жінку, часто наївно вважають, що яскрава помада на сигаретному недопалку - це пік сексуальності і розкутості. До того ж, вони дуже часто бачили в кіно сліпучих француженок, які з неймовірною грацією затягуються тонкою дамській сигаретою в богемному паризькому кафе.



Також хлопчики в перехідному віці мріють бути схожими на кіношних мачо, глибоко вдихають дим і багатозначно мружачи при цьому очі. Так і починається майже неусвідомлена тяга створення образу, що, до речі, досить небезпечний початок куріння. Адже просто кинути палити не настільки складно, як відмовитися від улюбленого амплуа.

придумане заспокійливе

Ще один з найпоширеніших варіантів, коли людина починає палити, це знаменитий стереотип "куріння заспокоює нерви". Здається, все з нас неодноразово стикалися з думкою, що сигарети допомагають розслабитися, впоратися зі стресом, перестати нервувати.

Багато дітей, бачачи, як тато, якого розлютила мама, відразу береться за сигарету і запальничку, роблять те ж саме в аналогічній ситуації в майбутньому. Впевненість в тому, що тютюновий дим загоює душевні рани, насправді дає хвилинне полегшення: самонавіювання - річ дуже серйозна. Так і виходить, що при наступній депресії рука сама тягнеться за "порятунком".

Але звернемо увагу на думку Алена Карра, яку він привів у своїй знаменитій і дуже цікавою книзі "Легкий спосіб кинути палити": невже у некурящих людей не буває стресових ситуацій? Як же вони з ними справляються без куріння?

Інші види куріння - вирішення проблеми?

Часто завзятим курцям, які не можуть взагалі відмовитися від куріння, радять знайти найменш шкідливу альтернативу. Звичайно, можна порадити перейти на більш слабкі сигарети, але людина, яка викурює дві-три пачки в день, таким чином може почати вживати три-чотири: йому буде не вистачати нікотину.

Можна перейти на сигари або куріння трубки, так як доведено, що при цих видах куріння вдихається значно менше диму, ніж при курінні сигарети. Але разом з цим варто відзначити, що в даному випадку присутній великий ризик захворювань дихальної системи, а також раку стравоходу і гортані.

Нюхати або жувати тютюн теж не рекомендується, оскільки це загрожує раком мови і всілякими хворобами порожнини рота. Навіть куріння кальяну, в диму якого відносно мало нікотину, є дуже небезпечним, адже в ньому міститься чадний газ активно руйнує клітини мозку. Таким чином, можна сміливо стверджувати, що нешкідливого виду куріння просто не існує! Прекрасне самопочуття і куріння - просто несумісні речі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!