Чи шкідливо курити?

Чи шкідливо курити?

Кожен другий на сьогоднішній день є курцем. І багато хто з тих, що палять людей, задаються питанням і сперечаються про те, чи шкідливо курити. Само по собі куріння є однією з найбільш суперечливих проблем сучасного суспільства. Число курців не зменшується навіть при наявності заборон на куріння в будь-якому громадському місці.

З метою скорочення курців, міністерства охорони здоров`я багатьох країн вживають різні заходи: заборона на рекламу тютюнових виробів, страшні написи на сигаретних пачках, а також вводять високі акцизи і податкові збори. Однак складно змінити людську природу і всі ці кроки є малоефективними.

Кальян

Одним з поширених способів куріння тютюну - кальян. Давайте розберемося, чи шкідливо курити кальян. Якщо так - то чому він небезпечний для здоров`я людини? Перш за все, як і будь-який вид тютюну, тютюн для кальяну також містить шкідливі для організму речовини, ті ж смоли, наприклад. Навіть попри те, що його вимочують у фруктовій патоці і ретельно висушують, це не робить його менш шкідливим. Правда хороший кальян завжди оснащений гарним гофрованим шнуром, що сприяє осіданню смол. При курінні кальяну, дим проходить через воду, яка відповідає дим, що теж є безсумнівним плюсом. Ну і ще однією відмінною рисою кальяну, в порівнянні з сигаретою, є тління тютюну, а не згорання. Тому, безумовно, куріння кальяну, є менш шкідливим, ніж сигарети. Але не нешкідливим!

сигарети



Переймаючись питанням щодо того, чи шкідливо курити сигарети, подумайте про те, що кожна викурена Вами сигарета негативно впливає на всі органи, тим самим, скорочує Ваше життя! Від куріння, в першу чергу, страждає наш мозок, який не отримує кисень в повній мірі. Зважаючи на це знижується мозкова активність, причому, на тривалий період часу. Не варто також забувати про дихальній системі. Не секрет, що у людей, що палять значно частіше відзначається захворювання на рак легенів. А смоли, ціаністий водень, які містяться в тютюновому димі, надають згубний вплив на бронхи, викликаючи кашель, що переходить найчастіше в хронічний.

Окис вуглецю, що міститься в димі сигарет, є причиною спазму судин людського серця. Вона пошкоджує верхні артерії, в результаті чого може виникнути серцева недостатність. Сигарети роблять судинозвужувальний ефект, а також впливають на кров`яний тиск, підвищення якого суттєво збільшує ризик отримання інфаркту, інсульту, а також атеросклерозу. 95% курців страждають від ішемічної хвороби серця. Кожен орган нашого тіла потребує кисню, а еритроцити кращого не можуть переносити його в достатній кількості. Шкіра, кістки і суглоби починають страждати від кисневого голодування. Людина, що палить, як правило, виглядає значно старше за свій вік, через швидке старіння шкіри.

Як кинути палити

Багато, вирішивши кинути палити, турбуються про те, чи шкідливо кидати курити відразу, а не поступово. Кидати курити можна і потрібно відразу, а не розтягувати цей процес на місяці або роки. Вже через кілька годин, організм починає очищатися від нікотину. А через дванадцять годин, після припинення куріння, з організму повністю виходить окис вуглецю, поліпшується загальне самопочуття і відзначається зниження втоми. Через три тижні значно поліпшується система кровообігу, проходить задишка, і людина може швидко ходити, а також швидше бігати. Протягом дев`яти місяців задишка і кашель проходять повністю, в норму приходить дихальна функція і на 10% збільшується об`єм легенів. Висновок? Не потрібно займатися самообманом, обіцяючи собі скоро кинути палити. Вирішили кинути - не чекайте завтрашнього дня, зробіть це сьогодні!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!