Чому не можна курити?

Чому не можна курити?

1 червня 2014 року в Росії вступив в силу новий закон про куріння. У згоді з ним, куріння в заборонених місцях тягне за собою грошові штрафи від 500 до 1500 руб., В деяких випадках 2000-3000 руб.

Де палити не можна

У законі прописано, що не можна курити в громадських людних місцях. До таких належать:

  • залізничні вокзали, перони і вагони поїздів;
  • автовокзали, аеропорти, морські та річкові пристані, а також будівлі самого порту;
  • бари, ресторани та інші пункти громадського харчування;
  • гуртожитки, готелі, кімнати відпочинку;
  • території ринків, торгових центрів і т. п .;
  • освітні установи, дитячі майданчики, парки та інші місця масового відпочинку;
  • станції метро, ліфти, автозаправки, пляжі та ін.

Нерідко там, де курити заборонено законом, обладнають спеціальні місця для куріння, що знаходяться на деякій відстані від забороненого об`єкта.

Більш детально зі списком заборонених місць вас познайомить наша стаття Де не можна палити. Також рекомендуємо ознайомитися з інформацією на тему Чи можна курити в під`їзді.

наслідки куріння



Введенням закону влади нашої країни хочуть зменшити число курців, створюючи певні незручності для власників цієї згубної звички, а також захистити некурящих людей від шкідливого впливу тютюнового диму (пасивне куріння не менш небезпечно, ніж активне). Про те, що куріння негативно впливає на здоров`я людини, не втомлюється попереджати МОЗ протягом багатьох років.

Існує цілий ряд причин, за якими слід залишити це звичку, а тим, хто не палить - не починати зовсім. До наслідків куріння відносяться:

  • хронічний бронхіт;
  • рак легенів і онкологія інших органів (шлунка, стравоходу, ротової порожнини, грудей, передміхурової залози);
  • виразка шлунку;
  • інфаркт міокарда, інсульт;
  • послаблення ерекції;
  • остеопороз;
  • безпліддя;
  • передчасне старіння і смерть.


До цього можна додати неестетичний зовнішній вигляд: жовтий наліт на зубах, неприємний запах з рота.

Небезпека куріння для дітей і підлітків

Діти і підлітки - найбільш вразлива категорія потенційних курців. Вони легко втягуються, швидко потрапляють в залежність, чим завдають шкоди своєму здоров`ю. У дитячому і підлітковому віці організм не володіє всіма потрібними ресурсами для захисту від згубного впливу, тому нікотин, потрапляючи в кров дитини, діє більш руйнівно. Ось чому дітям курити категорично не можна.

Небезпека куріння для вагітних жінок

Коли людина курить, він свідомо шкодить своєму здоров`ю. Але коли курить вагітна жінка, вона, крім свого, ставить під загрозу здоров`я ще не народженої дитини. В утробі матері плід формується з елементів, що надходять в її організм, а з нікотином в кров матері надходять далеко не безневинні речовини. Вони можуть зробити згубний вплив на формування органів майбутнього малюка і навіть скалічити його життя. Є ризик передчасних пологів.

Материнство - це велика відповідальність за чуже життя! Тому важливо залишити куріння задовго до вагітності, і бажано не повертатися до цієї звички і після народження малюка.

Корисна інформація для тих, хто хоче кинути курити

Розсудлива людина, що дорожить своїм здоров`ям і життям, зрозуміє, що не варто і починати курити, щоб не зіткнутися з труднощами щодо відмови від цієї звички. Але є ті, хто вже курить і бажає кинути, але не знає, як це зробити.

Існує думка, що кидати палити різко не можна. Чому? Нікотин, що міститься в сигаретах, є легким наркотичним засобом, що викликає звикання і залежність від тютюнопаління. Тому відмова від нього тягне за собою симптоми, схожі з тими, що відчувають наркомани в період «ломки». Існують різні програми щодо відмови від куріння, але найголовніша умова успіху будь-якої з них - бажання самого курця повністю позбутися залежності!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!