» » » Що відбувається, коли кидаєш палити?

Що відбувається, коли кидаєш палити?

Що відбувається, коли кидаєш палити?

Переважна більшість курців хочуть кинути палити. Основною причиною цього бажання є розуміння того, якої шкоди завдає тютюнопаління їх здоров`ю. Інша важлива причина - це економія фінансових коштів.

Перш ніж ми розповімо вам, що відбувається, коли кидаєш палити, хотілося б сказати буквально декілька фраз про те, до чого призводить куріння. Про те, що куріння є однією з основних причин виникнення раку легенів, знають всі. Але мало хто знає, що кожен рік куріння скорочує тривалість життя на 3 - 4 місяці!

Що буде, якщо кинути курити

  • Уявіть, що через 20 хвилин після того, як ви викурите свою останню сигарету, почнуть поступово повертатися до норми артеріальний тиск і частота серцевих скорочень.
  • Через кілька годин вміст у крові кисню повернеться до нормального рівня, а вміст чадного газу знизиться на 50%. Завдяки цьому вже через два дні ймовірність виникнення у вас серцевого нападу знизиться вдвічі. Нікотин буде повністю виведений з організму, а нюх посилиться.
  • Через три доби від моменту відмови від куріння зникне спазм бронхів, ви почнете відзначати, що стало легше дихати.
  • Через два тижні помітно покращиться загальне самопочуття, покращиться стан шкіри, почнуть розгладжуватися зморшки.
  • Однак протягом першого місяця можуть виникати і деякі неприємні симптоми, пов`язані з очищенням організму від нікотину. До таких симптомів належать: нервозність, дратівливість, депресивний стан, запаморочення, втрата концентрації, безсоння. Цей період досить важкий і не всі курці можуть його винести. Сподіваємося, що ви маєте серйозну мотивацію на відмову від куріння, яка допоможе вам витерпіти всі ці симптоми і не піддасться спокусі закурити знову.
  • Якщо ви впораєтеся, то вже через рік повністю зникне ранковий кашель «курця» і хрипота голосу. Ослабнуть симптоми хронічного бронхіту, припиниться подальший прогрес деструктивних процесів в легенях, наприклад емфіземи.
  • Через 5 років ймовірність виникнення інсульту стане у вас точно такий же, як і у некурящих. Ще через 5 років вірогідність смерті від раку легенів або інфаркту міокарда досягне рівня ніколи не палили.


Тепер ви знаєте, що відбувається, коли кидаєш палити. Пам`ятайте, болісний період відвикання від сигарет триває менше місяця, і якщо ви зможете його подолати, то користь для здоров`я буде величезна.

Кинув палити: що далі

Ви прийняли тверде рішення відмовитися від куріння і викурили свою останню в житті сигарету. Що ж робити далі, щоб допомогти своєму організму забути згубну звичку минулого? Ці прості поради допоможуть вам подолати всі труднощі і назавжди забути про сигарети:

  1. Утримайтеся від великих застіль і алкогольних напоїв.
  2. Зрозумійте, що ви свої сигарети вже повністю викурили і не варто вважати, скільки днів ви вже не курите.
  3. Постарайтеся внести в своє життя якомога більше змін, зробити її різноманітної. Чим менше у вас буде незайнятого часу, тим рідше буде виникати бажання закурити.
  4. Включіть до свого меню якомога більше свіжих фруктів, овочів, свіжих соків, які забезпечать ваш організм необхідними вітамінами і допоможуть впоратися з симптомами відвикання.
  5. При сильній дратівливості можна приймати екстракт валеріани, новопассит або будь-який інший седативний препарат, рослинного походження.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!