» » » Як кинути курити самому назавжди?

Як кинути курити самому назавжди?

Як кинути курити самому назавжди?

Сьогодні, коли закони про куріння в Російській Федерації посилюються, а ціни на сигарети ростуть, багато курців час від часу замислюються про те, як кинути курити назавжди. Адже куріння не тільки вимагає постійних грошових вкладень, а й завдає непоправної шкоди здоров`ю, який, врешті-решт, призведе до значних ускладнень. Якщо ви твердо вирішили кинути курити самостійно, кілька корисних порад ми запропонуємо нижче.

Як кинути курити самому: основні методи

Люди завжди шукають чарівні - швидкі і дієві - методи відмови від сигарет. Багато з методів описані в книгах, а список цих книг ви зможете знайти в нашій статті Книга «Як кинути курити | Кинути палити раз і назавжди. Автори книг описують найпростіші і відомі методи відмови від сигарет, і з цього списку ви зможете вибрати спосіб, відповідний конкретно вам.

Будь-які способи відмови від куріння діляться на медикаментозні і немедикаментозні. Під медикаментозними методами мається на увазі, що будуть використані препарати, які допоможуть пом`якшити ефект відмови. Адже нікотин, по суті, створює наркотичну залежність, і відмова від нього призведе до сигаретному увазі ломки, яка набагато легше наркотичної, але теж істотно впливає на організм і психологію. Нікотинові пластирі, електронні сигарети та інші препарати застосовуються з цією метою.

До немедикаментозних способів відноситься поступова відмова від куріння (зниження кількості сигарет день за днем), заняття справами замість куріння і будь-які інші способи пом`якшити відмову від шкідливих сигарет. Про це докладніше можна прочитати в статті ак легко кинути курити.



Якщо методи не допомагають кинути палити самостійно, то завжди можна звернутися в наркологічний диспансер, де вам напишуть детальний план виходу з ситуації. Не бійтеся звертатися за допомогою до фахівця. Сигарети - це не дуже небезпечний вид наркотиків, а, значить, вас не замкнуть і не прив`яжуть до ліжка.

В інтернеті можна також знайти безліч порад від інших людей. Часом вони бувають трохи дивними, але дієвими. Варто почитати і їх, щоб в разі чого, застосувати. Зустрічаються поради і від знаменитостей на кшталт актора Фреда Келлі, який помер від раку. Він був курцем майже все життя, але зміг відмовитися. Його поради ви зможете відшукати на сторінці нашої статті Як кинути курити поради.



Якщо ви твердо маєте намір позбутися шкідливої звички, то варто запастися силою волі, тому що відмова від нікотину буде справою непростою. Адже нікотин вважається легким наркотичною речовиною, яке викликає звикання.

Чому важливо кинути палити назавжди

Всі чудово знають байки лікарів про шкоду куріння, але все одно пропускають їх повз вуха. Чи то вони не здаються такими вже страшними, то чи всі думають, що встигнуть кинути до настання критичного моменту. Але як може не здаватися жахливою перспектива раку легенів, паралічу кінцівки, інсульту і так далі? Але ж, викурюючи цигарку кожен день, ви піддаєтеся опроміненню. Так, саме під опромінення радіацією.

У минулому столітті один зі звільнених генеральних директорів тютюнової фірми розсекретив документ про те, як виробляють сигарети. До цього моменту ніхто не знав складу сигарет. На упаковці було написано тільки «Тютюн і смола» - ось і весь склад. А насправді в поняття «смола» входила майже вся таблиця хімічних речовин Менделєєва. Так само і по сей день виготовляють сигарети. Найцікавіше, що актори, які грали ковбоя Мальборо в знаменитих рекламах бренду, померли від раку легенів. Але цей факт тютюнові компанії довго приховували.

Одними з найбільш шкідливих речовин вважаються ізотопи полонію, які виділяються при викурюванні сигарети. А ви думали, що рак з нізвідки береться? Саме радіоактивне випромінювання від декількох ізотопів і призводить до раку. Сьогодні про це широко відомо, але люди продовжують ігнорувати факти.

Крім же ізотопів, в сигаретах міститься безліч шкідливих речовин. Всі знають про нікотин, але не всі читали повний склад сигарети. Серед безлічі незрозумілих термінів можуть зустрітися і ртуть, і свинець, і інші не дуже приємні назви.

Кожна сигарета веде до безперервного отруєння організму людини, а, головне, до залежності. За статистикою, люди зі стажем від 10 років куріння вже насилу здатні відмовитися від згубної звички. Тож покваптеся кинути курити, поки це не стало занадто складно.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!