» » » Чи можна різко кидати курити?

Чи можна різко кидати курити?

Чи можна різко кидати курити?

Всі знають, що курити шкідливо. Хотілося б розібратися в процесі кидання, а саме - чи можна різко кидати курити? За світовою статистикою, Росія є 5 кращий країною (більше 55% чоловіків і понад 25% жінок). Зовсім недавно уряд почав вживати заходів по боротьбі з курінням.

Як кинути палити

Хочеться відзначити з самого початку, що не можна різко кидати курити, якщо стаж перевалив за 10 років, а сили волі немає, і здоров`я вже сильно підірвано. Такий різкий відмова може завдати не меншої шкоди, ніж сам процес куріння. Простіше і легше всього кидати курити, якщо стаж ще становить 3-5 років, а в день йде менше пачки сигарет, в цьому випадку можна кинути курити різко і ніяких проблем не буде.

Простий спосіб кинути палити

Проблема полягає в фізичної залежності від нікотину, пристрасть це формується досить повільно, тобто до п`яти років куріння його може просто не бути. Зазвичай в цей час чітко проглядається лише психологічна залежність, так звана, звичка. Хоча і вона досить сильно буде пригнічувати під час кидання.



Звичайно ж, не можна не згадати всесвітньо відомий «Легкий спосіб кинути палити» від Алана Карра. Саме там описано, як можна різко кинути палити, неприємні наслідки при такому методі будуть відсутні, і в один день ви переродиться і станете новою людиною. Не будемо критикувати, тому що цей метод допоміг багатьом людям, але не будемо і вихваляти, так як цей метод і не приніс користі іншим. Як би там не було, але суть книги зводиться до навіювання, хоча в ній же цей метод яскраво критикується. Загалом, спробувати можна, але легко не буде точно.

Кидаємо курити правильно



Існує безліч інших програм, які допомагають різко кинути палити, але всі вони зажадають від вас бажання, віри в себе і сили волі. Такі програми іноді розписують розпорядок вашого дня по годинах, в цих випадках кинути палити простіше. Багато людей скаржаться на здоров`я під час кидання куріння і кажуть, що шкідливо різко кидати курити. Проблеми зі здоров`ям пояснюються нестачею нікотину, тобто у таких людей вже була вироблена чітка залежність від нікотину і не більше того. Також потрібно сказати, що «ломка» від нікотину не страшна, по своїй суті, вона не є небезпечною, скоріше, вона схожа з почуттям харчового голоду, саме цим можна пояснити міф - «кинув курити і погладшав». Справа не в сигареті, а в невмінні контролювати себе, тобто коли такі люди відмовляються від куріння і фізична залежність від нікотину починає проявляти себе, людина думає, що якщо не можна курити, то хоч співаємо, він починає їсти, не контролюючи себе, в результаті - через місяць, коли куріння залишилося в минулому, вставши на ваги можна сильно здивуватися, побачивши стрілку на відмітку 85 замість звичних 70, наприклад.

Але варто сказати ще пару слів про курців з великим стажем і проблемами зі здоров`ям. Ось їм якраз не варто самостійно різко кидати курити, щоб уникнути серйозних наслідків. У разі наявності великої стажу куріння краще кидати курити, перебуваючи під наглядом у лікаря, особливо це стосується людей вже похилого віку. Хоча треба зазначити, що куріння в цьому випадку припиниться також різко, але завзятий курець буде отримувати медикаментозну і психологічну підтримку. Пацієнт буде отримувати нікотин в пластирах, жувальних таблетках, відвідає різні тренінги, які сприяють кидання палити і заспокоюють людину.

види курців

Відзначимо, що курці поділяються на дві категорії: завзяті курці і, так звані, курці вихідного дня. Не варто дивуватися - друга категорія існує в світі майже третину таких курців зі стажем. Так ось, бажання людей кинути палити з першої категорії має в рази перевищувати аналогічне бажання людей з другої категорії, інакше ніяк.

Наостанок хотілося б відповісти на ще один, не менш популярне питання, пов`язаний з курінням - чи можна різко кинути палити при вагітності? Відповідь позитивна, ніж раніше кине палити мати - тим менше буде дитина всередині неї отруюватися нікотином. Взагалі варто кинути палити до вагітності, бажано за 3-5 років, мінімум - за 3 місяці (цього часу достатньо для виведення з організму більше 90% шкідливих речовин, отриманих від куріння). Кидайте курити, бережіть своє здоров`я!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!