» » » Як кинути курити поради

Як кинути курити поради

Як кинути курити поради

Боротьба з курінням з`явилася тоді, коли люди усвідомили, що тютюн руйнує наш організм і надає поганий вплив на якість нашого життя. Особливий розвиток ця боротьба отримала в момент розвитку медицини, тобто в кінці 19 і початку 20 століття. До цього дня, всі лікарі світу закликають своїх пацієнтів відмовитися від куріння назавжди. Чи так це просто зробити? На жаль, боротьба з курінням представляється складним заходом, так як присутня психологічна залежність і звичка, які заважають людині відмовитися від чергової сигарети. Давайте звернемося до порад людей, які намагалися кинути палити. Хтось зміг, а хтось так і не відмовився від згубної звички. Отже:

Як кинути палити? Поради





Перед вами декілька порад від Фреда Келлі, які є відображенням основних методик боротьби з курінням:

  • Перш за все, необхідно дійсно повірити в те, що вам під силу кинути палити і набратися рішучості. Для цього радиться згадати моменти життя, які пов`язані з важкими вольовими зусиллями. Згадайте про те, яку потужну силу волі ви проявили. Основна думка така: "Я зміг це зробити тоді, значить я зможу кинути курити, так як це простіше."
  • Для того щоб здійснити будь-яке складне справа, знадобиться хороший продуманий план. Приділіть час тому, що ви зможете спокійно продумати етапи відмови від куріння. Пам`ятайте, потрібно знижувати дозу споживаного нікотину поступово, так як різке зниження тютюну призведе до ще більших проблем в організмі.
  • Багато психологів радять написати на папері список переваг відмови від куріння. Не секрет, що такий список може включати в себе величезну кількість пунктів, так як куріння саме по собі дуже шкідливо. Напишіть все те, що дасть вам відмова від куріння. Ось, як кинути курити. Це може бути підвищений тонус, покращене здоров`я, здатність спілкуватися вільніше, заощадити велику кількість грошей і багато іншого.
  • Попросіть своїх друзів і родину допомогти вам в реалізації відмови від куріння. Попросіть їх про особливу підтримку. Попередьте їх про те, що ви можете бути дратівливим під час боротьби з курінням. Потрібно віддавати собі звіт в тому, що роздратування неминуче, тому що організм виявляється в стані серйозного стресу.
  • Дуже корисно призначити день і точний час відмови від куріння. Чому це так важливо? Справа в тому, що ця дата буде таким собі психологічним гарантом того, що ви більше не маєте права курити. Ви вже розлучилися з сигаретою назавжди. Ви провели церемонію прощання і в останній раз отруїли свій організм. Запишіть цю дату і пам`ятайте про неї.
  • Зверніться в наркологічний диспансер, щоб відмовитися від куріння. Лікар зможе дати вам деякий напрям, в якому необхідно рухатися для того, щоб повністю відмовитися від згубної звички куріння. Чіткі рекомендації та медичні препарати в рази збільшать ваш шанс на успіх у справі боротьби з курінням.
  • Ось, про що ще потрібно запитати у лікаря. Запитайте у нього про те, які фізичні вправи допоможуть вам позбавитися від куріння. Ось, як кинути курити. Спорт, як відомо, не сумісний з курінням. Спробуйте почати з малого. Прогулянки на свіжому повітрі - це те, що вам потрібно на початковому етапі. У міру відновлення організму ви можете посилювати навантаження на свій організм. Фізичні вправи допомагають подолати стрес, який ви звикли усувати за допомогою сигарет.
  • Різні дихальні вправи також допоможуть вам позбавитися від щоденних перекурів. Слід, знову ж таки, починати вправи з малого. Приділяйте вправ по 3-5 хвилин в день і ви побачите, що скоро ви зовсім зможете відмовитися від куріння. Багато психологів стверджують, що візуалізація - це потужний інструмент, який здатний перетворити наше життя і змусити розвиватися її за нашим сценарієм. Що вони мають на увазі? Візуалізація - це уявне представлення подій. Під час дихальних вправ слід закрити очі і повільно вдихати через ніс. Видихаючи через рот, потрібно уявляти собі різні ситуації відмови від куріння. Наприклад, уявіть, що ви відмовилися від чергової сигарети і отримали підвищення на роботі через те, що не відійшли були на перекур. Начальник звернувся до вас з цікавим проектом. Уявіть собі як ви викидаєте пачку сигарет і отримуєте за це золоту медаль або грошову премію. Нехай це нереальні ситуації, але суть і не в реальності. Суть в тому, що ви налаштовуєте свій мозок на позитивне сприйняття відмови від куріння. Ось, як кинути курити. Це необхідно мозку, так як він звик сприймати куріння в позитивному світлі, не усвідомлюючи руйнівного впливу.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!