Як очистити легені від нікотину?

Як очистити легені від нікотину?

Багато людей після відмови від сигарет замислюються над тим, як очистити легені від нікотину. Варто відзначити, що після припинення куріння нікотин знаходиться в легких ще якийсь час, що згубно впливає не тільки на легені, але і на серцево-судинну систему і на інші органи. У статті поговоримо про виведення нікотину з легких.

виводимо нікотин

Дуже швидко очистити легені не вдасться, тому що все залежить від ступеня їх забруднення. Якщо людина довгий час курив, то на це може піти від декількох місяців і до року. Але в будь-якому випадку для того, щоб прискорити цей процес, необхідно дотримуватися кількох правил:

  • Правильне харчування. Тут необхідно вживати якомога більше свіжих фруктів і овочів. Основними фруктами є ананаси і яблука, а овочами - цибуля і часник, які розчиняють токсичну слиз на легких і виводять її з організму.
  • Інгаляції з трав`яних зборів. У боротьбі з нікотином в легких добре допомагають такі трави: листя дуба, чорної смородини, евкаліпту, берези, квіти липи, ромашки, лаванди, м`ята. Робити інгаляції необхідно кілька разів на тиждень.
  • Заняття спортом. Спортивні навантаження допоможуть вам не тільки зміцнити легені і серцево-судинну систему, а й тримати себе в формі, якщо після відмови від куріння ви станете набирати вагу.
  • Банні процедури. Важливим є і відвідування лазні. Таким чином ви зможете розкрити пори вашої шкіри, що допоможе їй краще дихати. Рекомендують відвідувати баню при убутній місяці 1-2 рази на тиждень. При цьому необхідно використовувати віники з хвойних дерев.
  • Прогулянки. Також не варто забувати і про прогулянки на свіжому повітрі, бажано серед хвойних дерев.


Варто відзначити, що очистити легені від нікотину можна в тому випадку, якщо дотримуватися всіх правил одночасно: використання одного з них може не привести до бажаного результату.

Про наслідки відмови від куріння та чищення легких також читайте статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!