» » » Що таке есенція?

Що таке есенція?

Що таке есенція?

Термін "есенція" має відразу кілька кардинально відрізняються один від одного значень. Що таке есенція і як можна застосувати цей термін в повсякденному житті, розповімо в цій статті.

Що означає термін "есенція"

В першу чергу есенція в перекладі з латині означає "сутність, істота". Саме так визначали есенцію в античної та середньовічної філософії. Згідно з цим визначенням есенція - це сам сенс речі, те, що річ є сама по собі і чим відрізняється від інших речей.

Набагато більш поширеним в повсякденному житті є визначення есенції як витяжки або концентрованого розчину, який при вживанні розбавляється водою. Це позначення в першу чергу використовується в харчовій і фармакологічній промисловості, наприклад, оцтова есенція.

Так само есенцією називають вид духів, які отримують з квітів, листя, плодів і наполягають на спирту. По суті в даному випадку есенція - це ефірне масло. Наприклад, такий есенцією є фіалкова есенція.

Вживаючи термін "есенція" в повсякденному житті, не забувайте уточнювати, яке саме значення ви йому надаєте. В іншому випадку у вас може виникнути непорозуміння з співрозмовником. Адже філософська есенція і есенція з фармакології - це абсолютно різні речі.

Якщо хочете дізнатися про те, як розвести есенцію, читайте нашу статтю Як розвести есенцію.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!