» » » » Як правильно вішати підкову?

Як правильно вішати підкову?

Як правильно вішати підкову?

З давніх-давен люди вірили, що існують різні талісмани і амулети, які здатні принести їх власникові щастя і удачу. Один з найдавніших талісманів такого роду - підкова.

Чому підкова - до удачі

У Стародавньому Єгипті коней фараона підковували золотими підковами. Щасливцем вважався той, хто після проїзду царської колісниці знайде таку підкову. А у нас в царській Росії навіть саме залізо було дорогим. Тому той, хто знайшов звичайну підкову, міг її з вигодою для себе перепродати коваля.

Часто сперечаються, як правильно вішати підкову в будинку - ріжками вгору або вниз. Вважається, що, якщо підкова висить рогами вниз, вона обсипає всіх вхідних в будинок удачею і щастям. А якщо підкова висить ріжками вгору, кажуть, що вона, навпаки, накопичує в собі благополуччя, багатство, здоров`я і не дає їм розплескатися даремно. Як підвісити підкову - вирішуйте самі. У будь-якому випадку, той спосіб, який ви підсвідомо виберете, і буде саме для вас найкращим.

Як і де повісити підкову



У різних народів свої уявлення про те, де і як правильно вішати підкову. Десь її вішають так, щоб вхідний в будинок обов`язково її торкнувся, десь, навпаки, до неї не можна доторкатися. У Росії прийнято кріпити підкову ріжками вниз біля дверей або на воротах. Автолюбителі прикріплюють підкову навіть у своїй машині, і хто знає, може бути вона дійсно береже їх від аварій на дорозі.

Якщо в селі на іподромі або просто на вулиці вам попадеться на очі підкова - неодмінно повісьте її на стіну своєї квартири. Вона обов`язково принесе вам удачу!

Однак не забувайте, що не настільки важливий факт, де або як правильно вішати підкову на щастя, скільки те, що цей талісман обов`язково повинен бути знайденим, і знайти його повинні ви самі. Лише тоді він принесе удачу в ваш будинок. Зараз продають багато стилізованих сувенірів, але вони можуть виконувати тільки декоративну функцію, і ніякого відношення не мають до цього древнього талісману. Не має сили і подарована підкова. Щасливої стане тільки та, яку ви самі випадково знайшли в пилюці.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!