» » » Як хто відзначає новий рік?

Як хто відзначає новий рік?

Як хто відзначає Новий рік?

У різних країнах зустріч Нового року пов`язана з красивими або просто незвичайними традиціями, які збереглися ще з найдавніших часів. Адже саме у древніх народів і зародилося повір`я, яке свідчить - як зустрінеш Новий рік, так його і проведеш. Тому до цих пір в різних країнах вдаються до всіляких хитрощів для того, щоб підманити благополуччя, удачу та достаток. Дізнаємося, хто як відзначає Новий рік.

  • Англія. Так, в Англії існує старовинний звичай, згідно з яким, рівно о 12 годині потрібно відкрити задні двері свого помешкання, щоб випустити минає Старий рік і впустити Новий.
  • Угорщина. В Угорщині з настанням свята Новий рік прийнято свистіти в ріжки, дудки і свистки. Вважається, що таким чином можна прогнати від свого будинку злих духів і закликати удачу і благополуччя. Не забуваючи про магічні властивості новорічних страв, на столі у угорців обов`язково повинні бути присутніми страви з гороху і квасолі, зберігають силу тіла і духу, яблука, що дарують любов і красу, часник, що захищає від хвороб, горіхи, оберігають від біди, і мед, щоб підсолодити життя.
  • Австрія. В Австрії також пам`ятають про силу новорічних частувань, тому для того щоб в наступному році бути щасливим, австрійці їдять шматок свинячої голови.
  • В`єтнам. У В`єтнамі Новий рік носить назву «Тет». Тут вся сім`я відзначає Новий рік: зібравшись разом близькі люди прощають один одному образи і забувають все сварки. Свої будинки в`єтнамці дбайливо прикрашають невеликими мандариновими деревами, на яких присутні крихітні плоди.
  • Греція. А в Греції Новим роком є день святого Василя, який прославився своєю надзвичайною добротою і великодушністю. Маленькі діти залишають біля каміна свої черевики і в передчутті чекають новорічних подарунків.
  • Італія. У темпераментної Італії прийнято в останні хвилини старого року викидати з вікон старі меблі, одяг, розбитий посуд. Італійці вважають, що звільнилося в будинку таким чином місце, в році, що наступив обов`язково займуть нові речі.
  • Іспанія. В Іспанії прийнято є в новорічну ніч виноград. Рівно о 12 годині потрібно встигнути з`їсти 12 ягід винограду. Тоді рік обов`язково принесе щастя й удачу.
  • Скандинавія. У Скандинавії Новий рік відзначають особливо весело. Тут рівно опівночі прийнято хрюкати під столом для того, щоб відігнати від своєї сім`ї і від будинку всю нечисть, невдачі і хвороби.
  • Шотландія. А в Шотландії зустрічають Новий рік своєрідним смолоскипною ходою. У ролі факелів виступають бочки з дьогтем, які підпалюють, а потім котять вулицями. Шотландці вважають, що таким чином вони спалюють старий рік і звільняють дорогу Нового.

Китай

Особливо яскраво святкують Новий рік в Китаї. Треба зауважити, що багато століть тому в Стародавньому Китаї це свято одночасно був і святом жебраків. Будь-хто міг зайти в будинок і взяти потрібну йому річ. В даний час ця традиція не збереглася. Зараз в Китаї Новий рік відзначають зовсім інакше. Це яскраве хід ліхтарів, незліченна безліч різнокольорових лампочок на вулицях і площах. Вважається, що все це відганяє злих духів і приносить добрий світло. Як відомо, китайці величезне значення надають всіляких символів. Наприклад, в новорічних квіткових композиціях обов`язково повинна панувати сосна, яка є символом витривалості і довголіття.

Японія



Що стосується Японії, то тут Новий рік є одним з найпопулярніших свят серед дітей і дорослих. Малеча зустрічає прихід Нового року в щойно купленої одязі. Вважається, що вона обов`язково принесе здоров`я і везіння. У новорічну ніч маленькі діти кладуть під свою подушку малюнок, на якому зображують свою найзаповітнішу мрію. Так бажання обов`язково повинно виповнитися. З Новим роком японці вітають один одного тільки з першими променями сонця, коли старий рік уже передав свої права і пішов. В цей же час і починають вручати подарунки. Готуючись до зустрічі Нового року, жителі Японії вивішують на фасади будинків тирса соломи, яка захищає будинки від злих духів і іншої нечесті. Але, найголовнішими для японців є перші секунди року, що наступив. У цей час потрібно обов`язково розсміятися, тоді протягом усього майбутнього року щастя буде знаходитися поруч.

Куба



А на Кубі перед новорічною ніччю прийнято заповнювати весь посуд, що знаходиться в будинку, водою. Рівно опівночі потрібно почати виливати всю рідину з вікон. Таким своєрідним способом жителі острова Свободи вітають Новий рік і бажають йому чистого і світлого, немов вода, шляху. А рівно о 12 годині кубинці, також як і іспанці, з`їдають 12 виноградинок. Вони повинні принести в будинок згоду, добро, мир і процвітання.

Непал

А, як святкують Новий рік в Непалі? Тут його зустрічають зі сходом сонця. А вночі, непальці розпалюють великі багаття і кидають в них все непотрібні речі. З ранку ж всі жителі Непалу починають відзначати Свято краси і прикрашають себе незвичайної краси візерунками.

Ну ось, тепер ви знаєте, як де відзначають Новий рік. Якщо вам набридло зустрічати це світле свято, сидячи вдома, дивлячись привітання президента і ївши олів`є, то сміливо вибирайте одну із запропонованих країн і насолоджуйтеся дивовижними традиціями різних народів. Зустріч Нового року перетвориться для вас в справжню казку! Вдалого відпочинку!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!