» » » Коли китайський новий рік?

Коли китайський новий рік?

Коли китайський Новий рік?

Новий рік - це один з найулюбленіших свят, його широко відзначають у багатьох країнах світу, і Китай - не виняток. Але ось найцікавіше - це те, що в 1911 році Китай почав жити за григоріанським календарем, а це означає, що новий рік там настає так само, як і у всіх інших країнах світу, 1 січня. Але поряд із загальноприйнятим новим роком китайці відзначають традиційне новий рік. Ця традиція бере свій початок ще з давніх віків, коли Китай жив за іншим календарем. Таким чином, в давнину Новий рік в Китаї був прив`язаний до місячним календарем і відзначався в перший молодик після завершення повного місячного циклу після закінчення зимового сонцестояння. Саме в цей день китайці святкують свій традиційний новий рік, який зараз носить ім`я Чуньцзе або «Свято весни».

Отже, відповідаємо на питання про те, коли китайський Новий рік. Традиційний китайський Новий рік відзначається у другу молодик після 21 грудня (дня зимового сонцестояння). Як правило, цей день випадає в проміжку з 21 січня по 21 лютого. Кожен новий рік пов`язаний з одним з дванадцяти тварин, яке і стає символом року. Ось список цих тварин:

  1. Миша (або щур)
  2. Бик;
  3. свиня;
  4. вівця;
  5. Тигр;
  6. Заєць (кролик або кіт);
  7. кінь;
  8. змія;
  9. Мавпа;
  10. півень;
  11. собака;
  12. Дракон.

Як відзначають Новий рік в Китаї?

Як вже було сказано вище, Новий рік - це свято весни, і символізує він пробудження і воскресіння природи після зимових морозів. З цього дня земля починає оживати і відновлювати свої родючі властивості. Звичайно ж, таке свято і до цього дня залишається найбільш шанованим в цій країні. Раніше святкування Нового року затягувалося майже на 2 місяці і складалося з низки різних обрядів. Зараз багато хто з цих обрядів втратили своє значення і поступово пішли, але, тим не менш, деякі традиції залишаються незмінними. Наприклад, рівно опівночі все небо над Китаєм висвітлюється святковими феєрверками, і чуються вибухи петард і хлопавок. Вважається, що такий шум відлякує дикого звіра Гонянь, через якого земля стає безплідною.



Як правило, в Новий рік вся родина збирається за одним святковим столом, багатим на частування, і все разом дивляться телевізор, грають в настільні ігри та просто спілкуються один з одним.

Тепер ви знаєте, коли китайський Новий рік, і як його відзначають.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!