» » » Коли старий новий рік?

Коли старий новий рік?

Коли Старий Новий рік?

Безліч свят приготувала нам російська зима. Одна з найбільш цікавих і дивовижних традицій росіян - зустрічати Старий Новий рік. Як вона з`явилася, і в чому її сенс?

У 1918 році в Росії ввели нове літочислення, і країна, що жила до тих пір за Юліанським календарем, була переведена на Григоріанський, прийнятий майже у всьому світі. У двох систем існує розбіжність, яке до XX століття склало 13 діб. Ось і вийшов в результаті додаткове свято, який дуже полюбився всім росіянам. Новий рік за старим календарем відзначається в ніч з 13 на 14 січня щорічно.

Улюбленим він став тому, що коли Старий Новий рік стоїть на порозі, залишається позаду низка метушливих передноворічних днів, заповнених біганиною по магазинах, нескінченним приготуванням святкових столів, гучними застіллями і дитячими ранками. Можна спокійно і неспішно приготувати щось особливо улюблене, запросити тих, з ким давно не бачилися, або самим піти в гості. Для віруючих людей з`являється можливість відзначити свято «від пуза», адже різдвяний піст тепер закінчений і можна взяти участь у новорічних розвагах.

У цей вечір за традицією ворожили. Ліпили вареники з сюрпризом, ходили до сусідів у гості зі своїм частуванням, а після в найбільшій хаті влаштовували посиденьки з коломийками і танцями.

І тепер багато людей люблять це свято і з задоволенням відзначають його, зберігаючи колишні традиції.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!