» » » Як зустрічають новий рік?

Як зустрічають новий рік?

Як зустрічають Новий Рік?

Довгі новорічні канікули є ідеальним часом для поїздки за кордон. Але для того щоб вирішити, як зустрічати Новий Рік, і в яку країну відправитися, слід дізнатися, як зустрічають Новий Рік в інших країнах. Якщо ви задумалися над тим, як я зустріну Новий Рік закордоном, тоді читайте і дізнавайтеся подробиці.

Австрія

Тут Новий Рік святкують 31 грудня. На це свято в Австрії прийнято накривати стіл всілякими стравами. Обов`язково на святковому столі має бути блюдо з поросяти або свинини. Є таке повір`я, що для того, щоб в майбутньому році щастя не промайнув повз тебе, потрібно з`їсти шматок свинячого рила або голови. А для того, щоб в гаманці завжди водилися гроші, потрібно з`їсти зелений горошок.

Напередодні нового року столиця Австрії - Відень, прикрашається численними гірляндами, різнокольоровими ліхтариками і, звичайно ж, головною різдвяною ялинкою. На площах влаштовуються величезні різдвяні базари, де можна купити абсолютно все: починаючи прикрасами та одягом ручної роботи і закінчуючи виробами відомих дизайнерів. На Новий рік у Відні панує воістину казкова атмосфера.

Англія

У цій країні Діда Мороза звуть Санта Клаусом. У новорічні дні для маленьких діточок всюди розігруються вистави на новорічну тематику. Особливе захоплення викликає барвисте казкове хода, в якому беруть участь багато відомих казкові герої. Протягом усієї новорічної ночі вуличні торговці продають маски, повітряні кулі, іграшки, свистульки.

Про прихід Нового року сповіщає дзвін. Рівно о 12 годині він починає дзвонити, і всі жителі приступають гучно співати гімн країни. У ці святкові хвилини закохані повинні поцілуватися під тонкою гілкою омели, щоб ніколи не розлучатися в році, що наступив. Також в Англії є старовинний звичай. Полягає він у тому, що коли дзвін починає бити, треба відчинити задні двері будинку для того, щоб випустити старий рік і впустити новий.

Болгарія

Ця країна зустрічає Новий Рік традиційно. Її жителі збираються вдома у вузькому сімейному колі і накривають багатий святковий стіл. Перед початком свята прийнято співати біля новорічної ялинки колядки, після чого всі приступають до привітання один одного. О 12 годині починається найцікавіше. В цей час в будинках на кілька секунд гасне світло, все обмінюються новорічними поцілунками, після чого господиня розрізає пиріг із запеченими в ньому святковими сюрпризами.

Бразилія



У Бразилії прийнято всім зустрічаючим Новий Рік одягатися в білі шати. Вони символізують благання про мир, адресовану богині моря. Таке поклоніння стало невіддільною частиною бразильської культури. Бразильці приносять богині дари: білі свічки, квіти, парфумерію, ювелірні прикраси і дзеркальця. Подарунки кладуть у маленькі човники і відправляють їх у море з проханнями про захист в майбутньому році і словами подяки за минулий рік.

Німеччина

У цю країну різдвяний дід приїжджає на своєму ослику. Перед сном маленькі діти ставлять на стіл велику тарілку для новорічних подарунків, а в черевички як частування для ослика кладуть сіно. Перед самою північчю прийнято вставати на стілець і, радісно вигукуючи, «встрибують» в новий рік.

У Німеччині в цей день вся сім`я повинна зібратися за святковим столом, обмінятися подарунками і випробувати новорічне частування - пряник-пряник, приготоване з родзинок, цукру і борошна.

У новорічну ніч женихи зі своїми нареченими і молодята стріляють з рушниць під вікнами своїх осель. Вважається, що чим більше пострілів буде зроблено, тим сильніше і міцніше будуть їхні почуття.

Угорщина



А, як зустрічають Новий Рік в цій країні? Тут є цікава традиція - в першу секунду Нового Року прийнято свистіти в ріжки, свистульки і дитячі дудочки. Гул в цей момент стоїть неймовірний. Вважається, що свист закличе благополуччя і радість, і віджене від житла злих духів. Під час приготування святкового столу, угорці не забувають і про магічну силу новорічних блюд: яблука зберігають красу і любов, горох і квасоля - силу духу, горіхи захищають від лиха, а часник від хвороб.

Індія

В Індії Новий Рік святкується по-різному, все залежить від місця проживання індуса. У північній Індії прийнято прикрашати себе на Новий Рік квітами червоних, рожевих, білих і фіолетових відтінків. У центральній Індії на всі будівлі вивішують помаранчеві прапори. А в північній Індії на Новий Рік люблячі мами поміщають для своїх дітей невеликі подарунки, солодощі та квіти на піднос, які з ранку вручають своїм нащадкам. У західній Індії Новий Рік відзначають в кінці жовтня. В цей час тут прийнято запалювати на дахах будинків маленькі вогники в честь богині багатства.

За звичаєм на Новий Рік в Індії можна хмуритися, бути дратівливим, незадоволеним і незадоволеним. Вважається, що весь майбутній рік залежить від того, як він почнеться. Тому індуси встають в перший день нового року рано вранці, приводять себе в порядок, неспішно згадують минуле і розмірковують про майбутнє. Після цього всі виходять на денні змагання зі стрільби з лука і запуску повітряних зміїв.

Італія

Рівно опівночі італійці розорюються вікна своїх будинків і викидають на вулицю старі кушетки, тумбочки, крісла та стільці. Вважається, що звільнилося таким чином місце, обов`язково займуть нові речі. Чим більше речей викинути, тим більше багатства принесе в будинок Новий рік.

В Італії на новорічному столі обов`язково повинні знаходитися виноград, горіхи і сочевиця - символи здоров`я, благополуччя і довголіття. У невеликих провінційних містечках існує такий стародавній звичай: рано вранці 1 січня потрібно принести в будинок з джерела «нову воду». Така вода обов`язково принесе щастя всім членам сім`ї.

Японія

Як правильно зустрічати Новий Рік в країні Сонця? В першу чергу для цього необхідно придбати бамбукові граблі. Саме ними і потрібно буде «загрібати щастя» напередодні нового року. Опівночі в Японії починає дзвонити дзвін, відбиваючи 108 ударів. Давнє повір`я говорить, що кожен удар вбиває по одному людському пороку.

У найперші секунди настав нового року слід засміятися. Японці вірять, що щирий сміх приносить удачу. А для того щоб запустити в свій дім щастя, жителі Японії прикрашають вхідні двері гілочками сосни і бамбука.

Розглянувши всі запропоновані варіанти, ви зможете вибрати найбільш прийнятний для себе. Але пам`ятайте, що головне не де, а з ким. Тому думаючи над тим, як правильно зустрічати Новий Рік, постарайтеся зупинитися на тому, що провести це свято слід в сімейному колі.

Ну ось, тепер ми в повній готовності зустрічаємо Новий Рік.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!