» » » Як відзначити новий рік?

Як відзначити новий рік?

Як відзначити Новий рік?

Новий рік у більшості людей асоціюється з початком нового життя. Не дарма існує повір`я, що як зустрінеш рік, так він і пройде. Тому майже всі намагаються відзначити це свято по повній, щоб наступний рік був таким же веселим і вдалим, як його перші дні. У даній статті ми розповімо, як відзначити Новий рік в залежності від можливостей.

Як зустріти свято вдома

Новий рік - свято, в першу чергу, сімейний, тому його прийнято відзначати з найближчими людьми. І якщо ви збираєтеся зустрічати Новий рік вдома, то слід продумати все до дрібниць, щоб свято сподобалося всім членам сім`ї. Багато страви готуються заздалегідь. Класичні млинці, олів`є, голубці і запечене м`ясо повинні прикрашати ваш стіл в першу чергу. Звичайно, всілякі солодощі, печене, фрукти теж будуть на ньому присутні. Але оскільки все це робиться практично щороку, можна урізноманітнити новорічне меню чимось оригінальним. Замість звичних салатів і закусок варто спробувати нові рецепти.

Прикраса ялинки - ще одна мила традиція, яку бажано дотримуватися. Багато наряджають її за кілька днів до свята або на католицьке Різдво. Але можна залишити це приємне заняття на новорічний вечір і прикрасити ялинку всією сім`єю. Необов`язково сідати за стіл до дванадцятої ночі, коли почнуть бити куранти. Можна починати вечерю з восьми-дев`яти вечора, якщо у вас все готово. До того ж останнім часом, живучи насиченою і завантаженої життям, всі члени сім`ї рідко можуть зібратися за одним столом і просто поговорити.

Повечеряйте за святковим столом, спробуйте згадати, які успіхи і досягнення були у вашій родині за минулий рік, а чого зробити поки не вдалося. На таке свято прийнято говорити тости-побажання. Нехай кожен член сім`ї скаже, чого б йому хотілося в новому році. Можна включити відеоролики, які були зроблені разом, і таким чином попрощатися з роком, що минає.



Непогано буде зробити і нові відеозаписи - з тостами кожного члена сім`ї. Так можна буде і на наступний Новий рік підбивати підсумки. Це стане початком забавною і корисною сімейної традиції. Крім того, можна кожному в родині записати свої мрії на клаптику паперу, а поки годинник будуть відбивати останні удари, спалити його і попіл висипати в келих вина або шампанського. Напій потрібно випити залпом до того, як проб`є північ. Кажуть, протягом року всі написані мрії мають здійснитися. По темі читайте також нашу статтю Коли відзначають Новий рік.

Після цього ви можете поставити веселу музику і потанцювати зі своїми близькими. Згадайте, коли в останній раз ви це робили? .. Можна також пограти в якісь настільні ігри, в яких може брати участь вся сім`я, або всім разом подивитися старий улюблений фільм.

Як відзначити Новий рік не вдома



Якщо кожен Новий рік ви збираєтеся будинку або у родичів, це, безсумнівно, нададуть, тому хочеться все кардинально змінити і виїхати далеко-далеко. Коли фінансові можливості дозволяють, напрямок вибрати не складно. Дуже цікаво провести хоч один раз таке свято на теплому пляжі і забути про сумні зимові будні. Тому багато сімей відправляються, наприклад, в Таїланд або Сінгапур. Слід сказати, що така поїздка обійдеться порівняно недорого, якщо заздалегідь забронювати квитки і житло. Пляжна вечірка біля моря стане справжньою новорічною казкою.

Якщо ж ви бажаєте справжнього "зимового свята", то можна поїхати в гори всією сім`єю. Свіже повітря, лижі, шашлики на природі, прогулянки по сніжним лісах і святкова вечеря біля каміна в маленькому затишному котеджі сподобаються всім членам сім`ї. На такий відпочинок ви можете сміливо відправлятися і на самоті, оскільки не тільки чудово відзначите Новий рік, а й не нудно відпочинете. До речі, вам буде корисна наша стаття по темі Як відзначити одному Новий рік.

Якщо у вас немає можливості виїхати за межі країни, ви можете підібрати хороший варіант заміського відпочинку. Необов`язково їхати далеко від дому, головне, провести свято з задоволенням. Відмінним варіантом буде дача - власна або дача друзів. Там можна зібратися і відсвяткувати Новий рік сім`ями. Ось де буде весело грати в різні ігри, ліпити сніговика перед будинком, наряджати ялинку і навіть водити хороводи. Гості можуть зіграти ролі Діда Мороза і Снігуроньки, які будуть також проводити різні конкурси та роздавати призи і подарунки. Особливо, якщо з вами будуть діти, таке свято запам`ятається їм надовго.

Можна також новорічну ніч провести в улюбленому закладі. Всі клуби, ресторани, бари та паби в цей день організовують щось цікаве, про що ви можете дізнатися на їх сторінках в соцмережах. Подивіться програми різних закладів і виберіть той варіант, який обіцяє бути найбільш цікавим і веселим.

Якщо жоден з варіантів вас не влаштовує - приїжджайте на Червону площу в Москву або Двірцеву площу в Санкт-Петербург. Там разом з величезним натовпом людей можна добре повеселитися, хором порахувати бій курантів, прихід Нового року, помилуватися барвистими салютами.

Інші статті по темі ви знайдете в нашому розділі Новий рік.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!