» » Як підключити вентилятор?

Як підключити вентилятор?

Як підключити вентилятор?

Для усунення сторонніх запахів, а також зменшення вологості в туалеті або у ванній кімнаті можна встановити вентилятор. Завдяки різному увазі вентиляторів його установку можна зробити як під час ремонту, так і після нього.

Можливі варіанти вентиляторів

Існують накладні і канальні вентилятори. Всі вони розрізняються за способом установки. Способів підключення вентиляторів існує кілька. Можна вивести вентилятор на окремий вимикач або підключити його безпосередньо до основного висвітлення ванної кімнати або туалету. У другому випадку він буде працювати тільки при включенні світла. Крім цього сучасні моделі вентиляторів мають датчики вологості. Вони продовжують свою роботу до тих пір, поки з приміщення не вийде вологий і сирий повітря (тільки при окремому вимикачі). Перш ніж купувати вентилятор, необхідно вибрати найбільш зручний спосіб, як підключити вентилятор і, виходячи з цього, робити свій вибір. Так, канальні вентилятори і вентилятори з датчиком майже не використовуються в квартирах, оскільки вони часто ламаються. Крім цього для таких вентиляторів рекомендується встановлювати окремий вимикач, що додає додаткової складності в процесі установки. Хоча такий вимикач набагато зручніше. Також перед покупкою потрібно вибрати місце, куди підключити вентилятор. Накладні вентилятори встановлюються на підвісну стелю, що складається з пластикових панелей, а також на рейкова стеля до отвору вентиляції в стіні з монтажем гофрованої труби. І найпростіший спосіб, як підключити вентилятор охолодження - встановити його в вентиляційний канал. Після чого необхідно вивести з вентиляційної труби дроти, які використовуються для подачі живлення на сам вентилятор. Прокладіть проводку в стіні і підключіть її до вимикача.

Розрахунок потужності вентилятора



Зовсім не обов`язково купувати вентилятор великого розміру, оскільки маленький вентилятор також має необхідну продуктивність. За встановленими правилами повітря у ванній кімнаті і туалеті повинен мати десятикратний обмін о 1 годині. Для обчислення продуктивності вентилятора протягом однієї години необхідно помножити обсяг ванної кімнати або туалету на 10. Для того щоб легше впоратися з роботою по підключенню вентилятора, вивчіть покрокове керівництво, як підключити вентилятор у ванній кімнаті або туалеті: Отже, при виборі вентилятора головним чином звертайте увагу на його потужність, продуктивність і розмір. Всі ці дані вказані на упаковці.

підключення вентилятора



Бажано провести підготовку до установки вентилятора в самому початку ремонтних робіт. Підготовча робота полягає в проводці електричного дроту до того місця, де буде розташовуватися вентилятор (вентиляційна шахта).

Також дуже зручно підключати паралельно вентилятор до освітлювального приладу. Для цього потрібно відключити харчування в електромережі, потім взяти провід необхідної довжини і з`єднати його з проводом, що подає електрику в ванну кімнату або туалет. Слід звернути увагу, що обидва дроти повинні бути виконані з одного матеріалу і мати одне перетин. Якщо ви не хочете, щоб ваш вентилятор працював протягом всього часу, поки горить світло у ванній кімнаті або туалеті, то можете живити вентилятор окремо. Для цього буде потрібно взяти провід довжиною дорівнює відстані від вимикача до розподільної коробки і від вентиляційної шахти до вимикача. Після цього знайти в коробці фазу, нуль і живити провід. Зазвичай, прості вентилятори не чутливі до полярності, але це залежить від моделі двигуна встановленої в ньому. Обов`язково зверніть на це увагу, інакше можете отримати не витяжку, а засмоктує повітря всередину вентилятор. По закінченню оздоблювальних робіт у ванній кімнаті або в туалеті можна починати саму установку, а також підключення вентилятора. Виведете провід через спеціальні отвори, потім вставте вентилятор в отвір шахти і закріпіть. Щоб прикріпити вентилятор до пластику використовуйте саморізи, а для кахельної плитки відмінно підійде силіконовий герметик. На завершення приєднаєте дріт і вставте на місце захисну решітку вентилятора.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!