» » » Як користуватися духовкою?

Як користуватися духовкою?

Як користуватися духовкою?

У кожному будинку є газова або електрична плита. Вона використовується щодня і кілька разів в день, чого не скажеш про духовій шафі або про духовці. Духовка - дуже корисний винахід, адже з її допомогою можна приготувати самі смачні й улюблені вами страви. У цій статті ми розглянемо, як користуватися духовкою, яка вона буває і її переваги.

газові духовки

Перед тим як встановлювати духовку, необхідно уважно вивчити керівництво по установці і використанню:

  • Основний параметр духовки - це її місткість. Об`ємні духовки підійдуть для великої родини. Так як в ній можна приготувати більшу кількість порції. Зазвичай, в таких духовках встановлюються гриль, вертел і інші додаткові пристрої.
  • Після того як ви приготували будь-яку страву, духовку необхідно ретельно чистити. Намагайтеся робити це регулярно, тому що пригорілі залишки їжі буде важче вичистити. До речі, в дорогих фірмових плитах, є функція автоматичного очищення стінок. Вона може включатися або під час приготування, або після нього.
  • Якщо в духовці є вбудований крутив з шампурами, то в ній можна приготувати до одного кілограма м`яса і посмажити близько чотирьох паличок шашлику.


Давайте розглянемо ще декілька рекомендацій про те, як користуватися духовкою газової плити.

  • Перше - перед приготуванням завжди перевіряйте духовку. У ній можуть бути залишки їжі або формочки для випічки.
  • Друге - встановіть полиці в тих осередках, які вам необхідні в даний момент, щоб не робити це в уже розігрітій духовці.
  • Третє - запаліть піч і відрегулюйте необхідну температуру.
  • Четверте - ставте форми з продуктами після того, як оптимальна температура дійде до потрібного вам рівня. Зараз газові духовки вдосконалені на стільки, що дозволяють бачити рівні нагріву температури, і навіть сповіщають звуковими сигналами.
  • П`яте - не потрібно поміщати страви в непрогріту духовку, так як воно буде готуватися нерівномірно.
  • Шосте - не треба занадто часто відкривати дверцята духовки, так як кожен раз при відкритті, духовка втрачає тепло. В результаті, ваша їжа буде готуватися довше.

Як користуватися електричною духовкою



У електричної духовки є багато плюсів. Деякі люди спеціально набувають такі духовки, хоча у них є вже газові. Головний плюс в тому, що на них можна встановлювати температуру навіть в п`ять градусів. У таких духовках нагрівається не тільки верх, низ, але і бічні панелі і задня стінка. Є багатофункціональні електричні духовки з основними режимами роботи:

  • Розморожувати заморожені продукти можна за допомогою працюючого в духовці вентилятора до кімнатної температури.
  • Є можливість розморожувати заморозку теплим повітрям, який створюється за рахунок роботи вентилятора і нижнього нагрівача. Такий режим відмінно підійде для грибів, фруктів, а також сушіння овочів.
  • При включеному верхньому і нижньому нагрівачі, готуються звичайні страви, такі як творожніца, піца і пиріжки.
  • Для того щоб прискорити процес приготування страв, необхідно включити верхній, нижній нагрівач та вентилятор. У такому режимі можна приготувати смажені овочі, запіканку і спекотне.
  • При включеному вентиляторі і нагрівачі навколо нього, можна швидко приготувати на різних рівнях улюблені страви. Тому, що в цьому випадку відбувається швидке і рівномірне заповнення теплом по всій духовці.
  • Увімкніть верхній вентилятор, для того, щоб підрум`янити випічку або іншу їжу.
  • Приготувати м`ясо, бутерброди, рибу, філе, овочі і різну запіканку можна, якщо нагрівальний елемент гриля включений. В цьому режимі тепло безпосередньо прямує на продукти.
  • Якщо ви хочете, щоб ваші страви були рум`яними і з хрусткою скоринкою, включите вентилятор і нагрівальний елемент гриля. У такому варіанті готують шашлик, запечене м`ясо, птицю цілком.

З такою електричною духовкою, навіть сама недосвідчена господиня стане шеф-кухарем на своїй кухне.Ознакомівшісь до статті, ви маєте уявлення про те, як користуватися газовою духовкою іелектріческой. А найголовніше, ваші страви завжди будуть найсмачнішими, незвичайними, хоч би якою вона була. Тут найголовніше, вибрати її таким чином, щоб вона була досить функціональна і довго служила без поломок. Бажаємо вам вдалої покупки!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!