» » » Яка духовка краще?

Яка духовка краще?

Яка духовка краще?

Для запікання різних блюд і випічки в домашніх умовах, використовують духовку, або духову шафу. Він може бути частиною кухонної плити, або ж бути окремо вбудованим елементом. Саме такі - неінтегровані духовки, мають найбільшу кількість функцій, тому придбати такий духову шафу найкраще. Але, як вибрати духовку, щоб вона підходила якнайкраще? Духова шафа може бути електричним або газовим, у кожного є свої переваги.

види управління

За способом управління, духовки діляться на автономні і залежні. Зовсім духовки йдуть в комплекті з варильною поверхнею, за допомогою якої і здійснюється керування духовою шафою. Він має одну кнопку включення. До однієї вручений панелі може йти дві моделі духовки - на вибір, відрізняються вони лише зовнішнім виглядом і незначними змінами в конфігурації. Варіант покупки духовки і панелі зручний для кухонь із суцільною стільницею, на якій цей комплект можна закріпити.

Яку духовку вибрати - залежну чи ні, питання зручності і конфігурації кухні. Автономні духовки мають окреме від вручений панелі управління. Панель розташовується на передній стінці духової шафи. Розташовуватися він може в будь-якому місці кухні, тому що не має зв`язку з варильною поверхнею. Це зручно в разі, якщо габарити кухні не дозволяють розподілити всю техніку в ряд.

види нагрівання

газова духовка



Це найбільш простий і економічний вид духових шаф, тому що газ є в кожному будинку, і його вартість невелика. Візуально такі духовки виглядають звично, особливо для власників в минулому газових плит. Дно духовки оснащено газовими конфорками, які автоматично підпалюються. Але, краща газова духовка, все ж, це та, в якій є додаткові електричні елементи. Це може бути таймер, веретено гриля і електровентилятор. Якщо ви купуєте таку духовку в заміський будинок, то працювати вона може від газових балонів. Але при цьому простежте за правилами пожежної безпеки. У такі моделі обов`язково входити системи контролю газу. Поверхня духовки повинна для зручності бути самоочищається.

електрична духовка



Такий духову шафу має куди більше можливостей, ніж газовий. Головне достоїнство - це напрямок нагріву. Якщо газова духовка нагріває страву знизу, іноді - зверху, то електрична нагріває з усіх боків. Це дозволяє краще пропекти або прожарити блюдо. Краща електрична духовка володіє всім набором функцій, особливо здатністю установки температури з точністю до 5 градусів, що найкращим чином буде відповідати рецептами. І, що примітно, температура триматиметься на встановленій позначці протягом усього часу приготування.

Нагрівальних елементів в такому духовій шафі кілька. Один знаходиться внизу, під дном духовки. Другий - на задній стінці, і оснащений він додатковим вентилятором, що дозволяє рівномірно нагрівати блюдо. Третій - це гриль, який кріпиться до верхньої планки духовки. Температурний діапазон неймовірно високий - від 30 С ° до 300 С °. Газові духовки не володіють такою широтою температурних режимів, тому вибираючи, яка духовка краще, варто звертати на це увагу. Мінусом електродуховки є велике споживання електроенергії.

Додаткові функції

  • Відсутність нагріву дверцята. Найбільш підходяща функція духовки, особливо якщо в будинку є діти або домашні тварини. Основним матеріалом є спеціальне скло, яких може бути два або три. Додаткові скла входять у вартість духової шафи, і можуть істотно її підвищити. Але компенсувати ціну ви зможете, тому що така дверцята заощадить істотну частину тепла і електроенергії.
  • Піроліз. Або функція самоочищення. Вона також додасть відсоток до загальної вартості, але користь від такої функції величезна. Сам процес піролізу виглядає, як нагрівання забруднень і жиру високою температурою. При якій вони перетворюються в попіл, який можна витерти вологою ганчіркою. Це істотно заощаджує Ваш час, тому що самостійно очистити духовку буває дуже важко.
  • Мобільний візок. Дуже зручна функція, тому що для контролю готовності страви більше не знадобиться діставати весь деко. У минулому це найбільш проблематична процедура, при якій можна було обпектися. Тепер завдяки цій функції деко можна висунути на візку, яку при необхідності можна прибрати.
  • Відсутність нагріву бічних стінок. За допомогою продувки холодним повітрям зсередини стінки духовки не нагріваються, що дозволяє вбудовувати духовку в меблі. Таким чином, кухонні меблі не буде пошкоджена високою температурою, особливо дерев`яна.
  • Вбудований таймер. Він може бути електронним чи механічним - значущої ролі це не грає. Дуже зручна функція, що дозволяє займатися справами, не контролюючи процес приготування.
  • Вбудований крутив. Найбільш приємний бонус для любителів шашликів і пропечене курки. Завдяки обертовим рухам, м`ясо добре прожариться до утворення скоринки. Можна вибрати духовку з діагональним вертелом. Його довжина більше, тому ви зможете збільшити кількість порцій.
  • Утоплювані кнопки. Вони покликані спростити догляд за передньою панеллю духовки і запобігти випадковому включенню.
  • Програмоване управління. Така можливість дозволить автоматично управляти процесом приготування, починаючи від регулювання температури і розморожування, до підсушування або включення лише декількох нагрівальних панелей.
  • Датчик температури. Він є не у всіх видах духовок, і є дуже хорошою функцією. Він допомагає регулювати температуру, що особливо добре при приготуванні страви в різних температурних режимах одночасно.

Виробники і термін експлуатації

Знаючи ознаки кращих моделей і того, яка духовка краще, можна вибрати відповідну. Це повинно виходити з ваших потреб, в першу чергу. Якщо ви любите випічку, то подирає духову шафу потрібно з відповідним набором функцій. Розміри духовок стандартні - 60см або 70 см в ширину. Це підійде для кухні абсолютно будь-яких габаритів. Найбільш популярні і надійні духовки іноземних фірм - Siemens, Bosch, Miele та інших. Можна ознайомитися з усім переліком фірм - виробників в інтернеті або в магазинах техніки.

Середні терміни експлуатації духових шаф - від 2 до 3 років. У кожної моделі і виробника цей термін може бути різним. Під час терміну гарантії, всім клієнтам доступно гарантійне обслуговування. Але у надійних виробників, техніка прослужить вам набагато довше, ніж зазначено в термінах експлуатації. Головне, щоб ви змогли вибрати відповідну модель, виходячи також з параметра «ціна - якість», тоді ви зробите найбільш вдалу покупку.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!