» » Який кондиціонер краще?

Який кондиціонер краще?

Який кондиціонер краще?

Кондиціонер - швидше необхідність, ніж розкіш. Особливо, якщо ви живете в центрі мегаполісу, де щоліта будинок стає схожим на парилку, а в вікна в будь-який час року проникають вихлопні гази машин і дим із заводів.

Виробники кондиціонерів

Якщо умовно розділити виробників на класи за якістю збірки, то очолять список, як правило, японські компанії - до еліти відносять Daikin, Mitsubishi, Fujitsu, Toshiba. Ціни на кондиціонери елітної групи коливаються в районі $ 1000 і вище

За елітним класом слід середній: Hitachi, Panasonic, Hyundai, General Climate, Kentatsu, Electra, McQuay, Sanyo, Sharp. Це кондиціонери з хорошим співвідношенням ціна / якість і досить високою надійністю при ціні від $ 500 до $ 1000.. У кондиціонерів цих фірм невисокий рівень шуму і високий рівень функціональності.

Завершують список бюджетні компанії - Samsung, LG, Ballu, Haier. У ціновій категорії $ 300- $ 500 розташовується техніка з високим функціоналом, але з серйозним відсотком заводський брак - близько 1%. Як правило, тут відсутні серйозні конструктивні рішення для захисту робочих механізмів і електроніки, але при правильній установці і експлуатації кондиціонери чудово справляються зі своїми функціями.

види кондиціонерів



Спліт-системи - найпоширеніший тип. Система складається з двох блоків: внутрішній і зовнішній, з`єднаних комунікаціями. Зовнішній - найгаласливіший блок, монтується на фасаді будівлі, внутрішній - в приміщенні. До недоліків відносять складності установки. До переваг - безшумність, економічну роботу і приплив свіжого повітря.

Спліт-системи бувають наступних типів:

  • Настінні - дизайнерське і конструкторське виконання дуже різноманітно, що дає можливість враховувати інтер`єр і бажання. Зовнішній блок встановлюється під вікном, а внутрішній - недалеко від вікна. Потужність цих кондиціонерів обмежена, управління проводиться дистанційним пультом. Цей тип кондиціонерів довговічний, надійний, безшумний, має доступну ціну.
  • Канальні, можуть обслуговувати відразу декілька приміщень, мають приховану камеру, але для цих кондиціонерів потрібні додаткова система вентиляції та підвісні стелі. Даний кондиціонер складається з внутрішнього і зовнішнього блоків, зовнішній кріпиться на стіні будівлі або встановлюється на карниз, дах, балкон.
  • Стельові кондиціонери встановлюються безпосередньо під стелею, зовнішній блок розташовується зовні, подається повітря зверху, рівномірно охолоджуючи приміщення, дані моделі мають невелику вагу.
  • Колонні кондиціонери мають велику потужність, але він занадто громіздкий. Використовують в залах ресторанах, конференц-залах, в холах готелів. Сильний потік відбивається від стелі, а потім розподіляється рівномірно по всьому приміщенню.
  • Касетні кондиціонери відносяться до потайним, вбудовуються в підвісну стелю, повітря подається в 4 напрямках, в результаті чого обігрів і охолодження відбувається швидко. Бувають компактні і потужні моделі.
  • Мульти спліт-системи - це кліматичне обладнання, в якому до одного зовнішнього блоку підключається декілька внутрішніх, кожна кімната може індивідуально кондиціонуватися, при установці економиться місце, електроенергія. Управління температурою кожної кімнати проводиться індивідуально.
  • Віконні кондиціонери - це єдиний моноблок (зовнішній і внутрішній блок знаходяться в одному блоці), який можна встановити у віконний отвір блоки або в тонкі стіни. Це найекономічніший і простий тип кондиціонера, можуть встановлюватися самі. Влітку можна встановити на дачі, а взимку забрати в міську квартиру.
  • Мобільні кондиціонери - найпростіші в монтажі кліматичні прилади, які можна встановити без допомоги фахівців, вони ставляться на підлогу, шланг виводиться в кватирку. До мінусів відноситься відсутність припливу повітря - кондиціонер просто проганяє через себе повітря всередині приміщення, але зате сучасні моделі навчилися очищати повітря від шкідливих домішок і надавати йому ефект свіжості за допомогою іонізаторів. Однак він галасливий і у нього висока вартість.

Кондиціонери для квартир

Щоб встановити кондиціонер в квартирі, потрібно визначитися з місцем його установки. Від цього буде залежати тип і розміри кондиціонера. Кращі кондиціонери для квартири невеликих розмірів - це кондиціонери спліт-системи. Одним кондиціонером охолоджують повітря відразу в декількох кімнатах. Однак ця система дорога і монтаж цього кондиціонера складний ..



Якщо квартира має великі кімнати, то виникає питання який кондиціонер вибрати в даному випадку? В таких квартирах краще використовувати касетні, канальні або колонні кондиціонери. При виборі кондиціонера для таких квартир необхідно звертати увагу на потужність охолодження, яка доходить до 20 Ватт. Такі пристрої успішно підтримують комфортний мікроклімат в квартирі.

Якщо знімається житло, то тоді який кондиціонер встановити без зайвих вкладень? Мобільні кондиціонери в цьому випадку найкраще. Вони легко транспортуються, зручні в експлуатації, їх монтаж не дорогий. Для кімнат середніх розмірів підлогові кондиціонери найкраще. Це кондиціонери швидко охолоджують повітря в кімнаті, підтримуючи її певний час, і монтаж коштує недорого, займає мало часу і встановлюється разово.

Коли визначилися, який кондиціонер купити, то обов`язково потрібно звернути увагу на гарантію і сервісне обслуговування. Така техніка, працюючи на всю міць, нерідко ламається, після цього доведеться витрачати гроші на усунення неполадок. Тому краще вибирати, тих виробників, які пропонують гарантію на кондиціонер і при необхідності сервісне обслуговування.

При виборі кондиціонера для квартири, котеджу необхідно звернути увагу на наступне:

  • для спальні кондиціонер повинен бути безшумним, щоб не заважав для відпочинку,
  • в дитячій кондиціонер повинен бути з розподіл повітря має бути таким, щоб не було протягів,
  • в кухні кондиціонер необхідно встановлювати з великою потужністю,
  • якщо вікна квартири виходять на сонячну сторону, то необхідно встановити потужний кондиціонер, так як кімната буде інтенсивно нагріватися.

Кондиціонери для великих приміщень

Для великих: виробничих, складських приміщень потрібні потужні кондиціонери. На питання, який кондиціонер краще для таких приміщень, а також офісів, кафе, відповідь може бути - колонний спліт-системи. У цих приміщеннях часто немає капітальних стін, підвісної стелі, неможливо встановити інший тип кондиціонера. Ці моделі кондиціонерів крім якісних і експлуатаційних характеристик мають естетичний зовнішній вигляд, розміром як великий холодильник.

універсальний кондиціонер

Чи можна придбати універсальні кондиціонери для квартир, офісів, інших виробничих приміщень? Який кондиціонер хороший для таких приміщень? Таким універсальним є канальний кондиціонер спліт-системи. Ця техніка встановлюється за підвісною стелею, приховуючи зовнішній блок, за спеціальними воздуховодам, які знаходяться за стелею, подається свіже повітря. Ця система кондиціонування забезпечує свіжим, охолодженим повітрям відразу кілька кімнат, кабінетів не впливаючи на інтер`єр.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!